BATAJNICA: Specijalci pohapsili pljačkaše novca
Foto: Kurir

Lovili ih po oranicama

BATAJNICA: Specijalci pohapsili pljačkaše novca

Crna Hronika -
Osumnjičeni su ispred banke sačekali radnika "Knez petrola" i uz pretnju pištoljem ga naterali da izađe iz službenog vozila u kojem se nalazio pazar, a zatim su pokušali da pognu, ali su ih pripadnici SAJ uhapsili

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je Aleksandra Stefanovića (52) i Dragana Krstivojevića (41) zbog sumnje da su ispred jedne banke u Batajnici sačekali radnika "Knez petrola", oduzeli mu vozilo i veću količinu novca, izjavio je šef odseka za suzbijanje razbojništva u Policijskoj upravi za grad Beograd Aleksandar Janković.

U ponedeljak ujutro oko 10 časova u Batajnici dogodilo se razbojništvo koje su izvršila dva naoružana razbojnika, rekao je Janković .Oni su, uz pretnju vatrenim oružjem, od radnika firme "Knez Petrol", koji su došli da predaju pazar u EFG banci u Batajnici, oduzeli vozilo od ove firme u kojem se nalazilo oko 1.500.000 dinara, istakao je Janković.

Ukradenim vozilom udaljili su se sa lica mesta i uputili se u pravcu naselja Banovci, odnosno bežali su ka Dunavu i nekom vikend naselju, a policija je uspela da brzom intervencijom najpre liši slobode Stefanovića, objasnio je Janković.

U blizini lica mesta pronađeni su vozilo i novac, a kasnije su uključene i kolege iz Specijalne antiterorističke jedinice i brzom poterom uhapšen je i drugi izvršilac ovog dela Krstivojević, kazao je Janković.

On je istakao da su uhapšena obojica, da su pronađeni i vozilo i novac u iznosu od oko 1.500.000 dinara i pištolj koji je korišćen kada se odigralo ovo razbojništvo.

"Na licu mesta pronađena je i falsifikovana lična karta, jer je Aleksandar Stefanović imao potragu suda", dodao je Janković.Janković je potvrdio da nije bilo povređenih osoba, ali da je akcija bila izuzetno rizična i da su oba lica odranije poznata policiji, zbog krivičnih dela razbojništva i iz oblasti droge, prevara i falsifikata.

"Ovo je bila izuzetno uspešna i rizična akcija, ali brzom intervencijom uspeli smo da lišimo slobode oba lica", rekao je Janković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track