POTRAGA NA SAVI: Ismeta i dečaka traže i ronioci!

POTRAGA NA SAVI: Ismeta i dečaka traže i ronioci!

Crna Hronika -
Čudi me da je krenuo po drva, jer je ispred kuće imao zalihu balvana, kaže komšija Ismeta Fekovića, koji je nestao u Savi sa A. M.

BEOGRAD - Bez odgovora!- Misterija je zašto je Ismet u nedelju isplovio na Savu, on gotovo nikad nije plovio! Ne verujem da je išao da sakupi drva, jer je ispred kuće imao dve velike gomile balvana. Čak i da je išao po novu zalihu, deblima izvučenim iz vode treba dugo da se osuše, a pred nama je toplo vreme!Ovo je juče za Kurir rekao komšija Ismeta Fekovića (54). Ismet i dečak A. M. (15), inače sin Jasmine Marić, savetnice predsednika Tomislava Nikolića, u nedelju po podne nestali su dok su bili u čamcu na makiškoj strani Save. Sagovornik Kurira, koji je insistirao na anonimnosti, dodao je i da je porodica Marić vikendicu, koja se „naslanjala“ na Ismetovu kuću, kupila pre samo nekoliko meseci.- Ismet se odmah upoznao s Marićima, ali nisu razvili dublji odnos. Zato mi je nejasno kako je došlo do toga da u nedelju, po nevremenu, isplovi čamcem sa A. M. Čak i da je dečaku bilo potrebno nešto za potpalu, verovatno bi se njegovi roditelji obratili Ismetu - dodaje sagovornik.Potraga za Ismetom Fekovićem i njegovim komšijom A. M. nastavljena je i juče. Trećeg dana policija je Savu pretraživala sa ukupno šest čamaca, a u potragu su uključeni i ronioci.- Patrolni čamci plove od obale do obale, kako bi digli talase i tako izvukli tela na površinu. Ipak, temperatura vode je oko nule, pada sneg, duva vetar i vodostaj je izuzetno visok. Svi ti faktori umanjuju šanse da brzo nađemo tela - kaže naš izvor.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Ćosić: Niko ih nije video u čamcuPera Ćosić, načelnik beogradske rečne policije, rekao je juče za Kurir da šest patrolnih čamaca pretražuju Savu 24 sata dnevno!- Preko dana u potrazi učestvuju niskoprofilni brodovi, a noću jači i bolje opremljeni čamci. Od danas, pretraga je proširena i na Dunav - kazao je Ćosić.On je dodao da za A. M. i njegovim komšijom Ismetom Fekovićem traga i Žandarmerija, ali i odsek policije za nestale osobe.- Saslušane su na desetine svedoka i niko od njih ništa nije video, pa čak ni da su dečak i njegov komšija uopšte i isplovili u čamcu! Mi drugog dana potrage jesmo našli brod za koji sumnjamo da je pripadao Fekoviću, ali još ništa ne možemo da tvrdimo - rekao je Ćosić i dodao „da on i njegove kolege veruju u srećan kraj“.

Supruga: Prolazim kroz pakaoPorodica Feković ni juče nije bila raspoložena za razgovor. Ismetova supruga Danica samo je kratko rekla da niko ne može da razume pakao kroz koji ona prolazi.- Ja sam Ismetova prva i jedina žena, iako su neke od naših komšija ispričale da je sa mnom po drugi put u braku.Dok pričamo, ja gubim muža ili sam ga već i izgubila, a da to ne znam - rekla je neutešna žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track