Priveden bivši gradonačelnik Leskovca

Borba protiv korupcije

Priveden bivši gradonačelnik Leskovca

Crna Hronika -
Nezvanično se saznaje da je razlog privođenja Slobodana Kocića nerealizovani projekat treće faze izgradnje autobuske stanice i neizgrađena stambena zgrada u Vlajkovoj ulici

LESKOVAC - Bivši gradonačelnik Leskovca i lider Demokratske stranke u tom gradu Slobodan Kocić priveden je jutros u policiju, rekao je porptarol Policijske uprave Leskovac Boban Zdravković.

Pored Kocića, lisece su stavljene na ruke još pet osoba, a krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, čime su pribavili imovinsku korist od oko 74 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju se navodi da su pored S. K, uhapšeni i bivši direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovac D. S. (47), radnici tog preduzeća D. M. (53), I. Đ. (40) i Lj. I. (47), kao i šef gradilišta preduzeća "Produkt" doo iz Pečenjevca M. K (50). Krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i vlasnik preduzeća "Produkt" R. J. (59) i direktor preduzeća "Energosistem Čogurić" iz Leskovca A. Č. (43).

Foto: RTS
Foto: RTS

Oni se sumnjiče za malverzacije prilikom izgradnje treće faze autobuske stanice u Leskovcu, jednog stambenog objekta i dve saobraćajnice u Leskovcu.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni pribavili imovinsku korist od oko 74 miliona dinara - preduzeću "Energosistem Čogurić" oko 31,5 milion dinara na štetu budžeta grada Leskovca i preduzeću "Produkt" oko 42,3 miliona dinara na štetu Direkcije za urbanizam i izgradnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track