HOROR: Sektaši rasturili mrtvačke sanduke po šumi

Herceg Novi u šoku

HOROR: Sektaši rasturili mrtvačke sanduke po šumi

Crna Hronika -
Pored kovčega se nalaze ostaci sveže paljenih sveća i otkinute, krvave glave živine, što navodi na sumnju da je na tom mestu nedavno održan neki sektaški obred ili je u pitanju nečija "neslana šala"

PODGORICA - Nevladina organizacija "Grin ekšen" iz Herceg Novog saopštila je da su njeni volonteri u akciji čišćenja smeća u šumi, kod manastira Savina, pronašli otvorene drvene i limene mrtvačke kovčege, ostatke paljenih sveća i otkinute, krvave glave živine.

Nekoliko drvenih mrtvačkih sanduka nalazi se ispod i pored groblja kod manastira Savina, a pored njih su odbačeni krstovi, venci, platneni prekrivači koji se koriste za prekrivanje tela pokojnika, saopštila je hercegnovska NVO.

"Pored drvenih, tu se mogu naći i limeni mrtvački sanduci koji dodatno izazivaju jezu kod prolaznika. Jedan od limenih sanduka je zatvoren, isprskan krvlju i postavljen na kemenu kupolu, tako da u šumi deluje sablasno i zastrašujuće", navodi se u saopštenju.

Pored kovčega se nalaze ostaci sveže paljenih sveća i otkinute, krvave glave živine, što navodi na sumnju da je na tom mestu nedavno održan neki sektaški obred ili je u pitanju nečija "neslana šala", dodaje se u saopštenju "Grin ekšena".

Ta NVO upozorava da ovakve slike ne bi smeli da gledaju građani, a pogotovo turisti-gosti Herceg Novog.

"Reakcija nadležnih službi, koje su plaćene novcem svih građana kako bi rešavale ovakve probleme i koje bi morale da deluju preventivno, prvenstveno opštinska služba Komunalne policije, na žalost i ovaj put je izostala.

Da li treba da ih na to stalno podsećaju i upozoravaju nevladine organizacije ili bi mogli nešto i sami da se sete i urade", zaključuje NVO iz Herceg Novog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track