ZLOČIN: Prodavao pokvarenu hranu u svojim prodavnicama

Robu prodavao po nižim cenama od konkurencije

ZLOČIN: Prodavao pokvarenu hranu u svojim prodavnicama

Crna Hronika -
Utvrđeno je da je fabrički utisnut rok trajanja, obrisan, a utisnut falsifikovani rok na neuobičajenom mestu i loše vidljiv, navodi policija

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je vlasnika i direktora preduzeća "Toplica trejd" Mirka Miloševića koji je u dve svoje prodavnice u Beogradu prodavao proizvode sa isteklim rokom trajanja, rečeno je u Direkciji policije.

Milošević je uhapšen u nastavku akcije suzbijanja finansijskog kriminala, pod sumnjom da je od 2009. godine do danas u dva maloprodajna objekta u ulici Braće Krsmanovića 23 i Stevana Dukića 14 "permanentno stavljao u promet prehrambene proizvode sa isteklim rokom trajanja".

Utvrđeno je da je fabrički utisnut rok trajanja, obrisan, a utisnut falsifikovani rok na neuobičajenom mestu i loše vidljiv, navodi policija. Reč je o više proizvoda, kao i mnogim drugim čokoladnim proizborima.

Proverom kod uvoznika, utvrđeno je da pojedine serije proizvoda nisu nikad uvezene na tržište Srbije, a takođe je utvrđeno da je Milošević od dobavljača nabavljao robu pred samo isticanje roka trajanja uz rabat i do 70 odsto od tržišne vrednosti, napominje policija.

Robu je prodavao po znatno nižim cenama od konkurentskih prodavnica.

Milošević se sumnjiči da je izvršio krivična dela obmanjivanje kupaca i stavljanje u promet škodljivih materija.

Poljoprivredna inspekcija je podnosila više prekršajnih prijava protiv Miloševića u proteklom periodu, a sada je zabranila promet svih količina robe, pronađene sa sumnjivim datumom upotrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track