Eksplodirao gasovod kod groblja Orlovača u Beogradu
Foto: Rts

Detonacija

Eksplodirao gasovod kod groblja Orlovača u Beogradu

Crna Hronika -
Eksplozija se čula u okolnim naseljima, odakle se video plamen visok 40-ak metara. U incidentu nije bilo povređenih, a vatrogasci su uspeli da ugase požar
1 / 6 Foto: Čitaoci Kurira

BEOGRAD - Snažna detonacija odjeknula je kod groblja Orlovača u Beogradu, jutros oko 7.45 sati, a najverovatnije se radi o eksploziji gasovoda.

Lice mesta prekrio je gust oblak dima, a na lice mesta odmah je poslato nekoliko vozila Hitne pomoći i Vatrogasaca.

Nešto pre 10 časova vatrogasci su uspeli da ugase požar, nakon čega je normalizovan saobraćaj na novoj obilaznici oko Rakovice.

"Vatrogasne ekipe će ostati na licu mesta još neko vreme da bi kontrolisale situaciju", izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Žugić Vuksanović, dodajući da je gašenje bilo olakšano nakon što su ekipe Srbijagasa su u 8.20 isključile taj gasovod.

Predrag Marić iz MUP Srbije potvrdio je da je eksplodirao gasovod. On je dodao da povređenih u detonaciji nije bilo jer je mesto na kome je došlo do incidenta nenaseljeno.

Eksplozija se čula u okolnim naseljima, odakle se video plamen visok 40-ak metara, koji vatrogasne ekipe pokušavaju da ugase. Na terenu su četiri vatrogasna vozila sa 15 vatrogasaca, a uskoro će stići i cisterne sa vodom, jer gori nisko rastinje.

U ovom trenutku nije poznato šta je uzrok eksplozije.

Zbog havarije, kako je saopštio Srbijagas, bez gasa će ostati potrošači u Železniku i Umki, sve do kasnih večernjih sati.

Marić: Detaljno ispitati uzroke eksplozije gasovodaNačelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se moraju detaljno ispitati uzroci eksplozije na gasovodu, kako se takve situacije ne bi dešavale u budućnosti.Marić je u izjavi Tanjugu istakao da će se tokom današnjeg i sutrašnjeg dana utvrditi šta je bio uzrok eksplozije i požara."Evidentno je da je ovo rizik sa kojim moramo da se suočimo u godinama pred nama, gas jeste nešto o čemu treba uvek razmišljati, povećati bezbednosne mere, pogotovo kada se ima u vidu da Srbija ide u pravcu izgradnje Južnog toka i pravljenja velikog gasovoda kroz našu zemlju", naveo je on.

http://www.youtube.com/watch?v=s5qnTloyl00

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja