KRAGUJEVAC: Uhapšen i drugi napadač na maturanta
Foto: RTS

efikasna akcija

KRAGUJEVAC: Uhapšen i drugi napadač na maturanta

Crna Hronika -
Kragujevačka policija u ponedeljak ujutro je uhapsila Nikolu Š. (19) iz Kragujevca za koga sumnja da je pomagao Darku R. (20) u napadu na maturanta Politehničke škole Stefana J.(18)

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija u ponedeljak ujutro je uhapsila Nikolu Š. (19) iz Kragujevca za koga sumnja da je pomagao Darku R. (20) u napadu na maturanta Politehničke škole Stefana J.(18) koji se nalazi na lečenju u Kliničkom centru i čiji je život i dalje ugrožen.

Dvojica nasilnika, uz krivičnu prijavu, u toku prepodneva biće privedena istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu, navedeno je u saopštenju policije u kojem se navodi da je Darko R. (20) zbog sumnje da je pokušao da ubije Stefana J. uhapšen sinoć oko 21 sat u naselju Bresnica.

Darko R. je u četvrtak 28. marta, dok je Stefan J. sedeo sa drugaricama, sa još jednom osobom ušao u lokal "Tabasko" i drvenom palicom zadao mu više udaraca po glavi i telu.

Obojica su imali na glavi kapuljače, i dok je Darko R. udarao Stefana J., Nikola Š. nije dozvoljavao ikome da priđe i zaštite maturanta.Nasilnici su iz kafica pobegli kada su videli da je Stefan J. u besvesnom stanju.

Policija je odmah identifikovala Darka R. kao osobu koja je pokušala da ubije Stefana J. i iako se uporno skrivao, locirala ga je 30. marta u šumi u Košutnjaku pored naselja Bresnica.

Kada je u nedelju uveče pronađen odbijao je da se preda. Posle razgovora sa članovima pregovaračkog tima, videvši bezizlaznu situaciju, pristao je na predaju, navedeno je u saopštenju policije.

Maturant i dalje kritično

Maturant Politehničke škole u Kragujevcu S. J. je i dalje u kritičnom stanju, rečeno je u Kliničkom centru Kragujevac (KCK).

Načelnik jedinice za intenzivnu negu Centra za anesteziologiju i reanimaciju KCK dr Tomislav Stojilković rekao je da su vitalni parametri povređenog mladića u stabilnom stanju, navodeći da je povreda takve prirode da je sada nemoguće davati prognoze.

Stanje je još uvek kritično, rekao je Stojilković.

Povređenog učenika su posetili predsednik Saveta za unapređenje socijalne politike grada Kragujevca Slavica Saveljić i načelnik Gradske uprave za poslove lokalne samouprave Zlatko Milić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track