Božović od Interpola traži pomoć u hvatanju Darka Šarića

Božović od Interpola traži pomoć u hvatanju Darka Šarića

Crna Hronika -
Državni sekretar MUP Srbije Vladimir Božović zatražio je od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla zatražio veće angažovanje radi hapšenja Darka Šarića

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Vladimir Božović je od generalnog sekretara Interpola Ronalda Nobla zatražio veće angažovanje radi hapšenja begunaca koje traži Srbija, posebno Darka Šarića i pripadnika njegove kriminalne grupe.

Božović i Nobl su se na sastanku u sedištu Interpola u Lionu saglasili i da je u Srbiji i celom regionu u porastu visokotehnološki kriminal, kao i da bi velika podrška u tim istragama bilo osnivanje Digitalnog kriminalističkog centra unutar Interpolovog Globalnog kompleksa inovacija.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, digitalna forenzička laboratorija u okviru tog centra će služiti za identifikaciju i testiranje najsavremenijih tehnologija i analizu trendova u visokotehnološkom kriminalu.

"Sverastuća pojava napada putem visokotehnoloških sredstava i incidenti hakerisanja u Srbiji i šire ukazuju na potrebu za koordiniranim, proaktivnim i globalnim odgovorom kao što je onaj koji Interpol razvija putem IGCI-a", rekao je državni sekretar Božović.

Generalni sekretar Interpola Nobl pohvalio je rezultate koje je Srbija ostvarila u borbi protiv korupcije, kao i veoma uspešnu saradnju sa Interpolom u Beogradu. "Širenjem veze sa Interpolovim globalnim alatima i uslugama, Srbija se pokazala kao jak partner u unapređenju bezbednosti, i na regionalnom i na globalnom nivou", rekao je generalni sekretar Nobl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja