POSLASTICA S ĐUBRIŠTA: Otrovni krem sam poklanjao!

Saslušan posle dva meseca

POSLASTICA S ĐUBRIŠTA: Otrovni krem sam poklanjao!

Crna Hronika -
Josif K. (50), osumnjičen da je prodavao slatkiš napravljen od čokolade sa đubrišta, u istrazi negirao krivicu, koju je ranije priznao policajcima

BEOGRAD - Skandal!Josif K. (50), koji je osumnjičen da je topio čokoladu skupljenu s vršačke deponije i od nje pravio krem koji je potom prodavao, saslušan je juče prvi put posle hapšenja u Osnovnom sud u Vršcu. On je, podsetimo, pritvoren 23. januara ove godine, a istražni sudija Branimir Stojanović pravdao je toliko odlaganje saslušanja gužvom i velikim brojem predmeta.- Kad je Josif trebalo prvi put da bude saslušan, on je tražio Stojanovićevo izuzeće. Umesto da taj zahtev dostavi predsedniku suda, Stojanović ga je stavio u fioku. Tako je predmet tapkao u mestu dva i po meseca, a za sve to vreme Josif je bio na slobodi - rekao je naš izvor iz pravosuđa.Kad je na kraju ipak prosledio zahtev koji je odmah odbijen, on je nastavio da radi na ovom predmetu i Josif je pozvan da iznese svoju odbranu.- Iako je u policiji priznao krivicu, toliko ostajanje na slobodi očigledno je uticalo na to da promeni mišljenje, pa je juče u potpunosti negirao krivicu. Tvrdio je da nije prodavao krem, nego ga je poklanjao - kaže naš sagovornik.Istovremeno, nalazi veštačenja krema koji je trebalo da pokažu koliko je bio opasan po zdravlje još nisu stigli.- Budući da je napravio više od 400 kilograma tog opasnog krema, istraga bi morala da utvrdi koliko je on mogao da naruši zdravlje svih koji su ga jeli, a samim tim i kolika je njegova odgovornost - kaže naš izvor.

Sa ove deponije je Josif K. uzimao otpatke od čokolade
Sa ove deponije je Josif K. uzimao otpatke od čokolade

Uskoro ide u penzijuSudija Branimir Stojanović nije reizabran posle reforme pravosuđa, ali je nedavno odlukom Ustavnog suda ipak vraćen na posao.- On za nekoliko meseci ide u penziju, tako da mu ništa ne znači to da li će brže ili sporije voditi istragu - naveo je naš izvor.

Sud: Sudija je prezauzetNa pitanje zbog čega je Branimir Stojanović čekao dva meseca da zakaže saslušanje Josifa K., u Osnovnom sudu u Vršcu su nam rekli da je razlog prezauzetost sudije:- On ima mnogo predmeta i zato dosad nije stigao da uradi ovaj predmet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja