Ukinuta presuda Vuku Bajruševiću

Apelacioni sud

Ukinuta presuda Vuku Bajruševiću

Crna Hronika -
Po nalaženju suda u tim i još nekoliko slučajeva prvostepeni sud je načinio bitne povrede krivičnog postupka i nepotpuno utvrdio činjenično stanje

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je nekoliko presuda viših sudova u Beogradu i Valjevu i naložio ponovno suđenje, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ukinuta je presuda Višeg suda u Beogradu iz jula 2011. kojom je Vuk Bajrušević bio osuđen na godinu i deset meseci zatvora zbog pokušaja prinude počinjene u 2010. godini. Ukinuta je i presuda Višeg suda u Beogradu iz septembra 2011. kojom je Zoran Tešić bio osuđen na sedam godina zatvora zbog toga što je u januara 2010. pokušao da ubije više osoba.

Apelacioni sud je ukinuo i presudu Višeg suda iz Valjeva iz novembra 2012. godine kojom je Miroslav Stanić bio osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubistva na pruzi Beograd-Bar kada je komšiju, koga je napao iz koristoljublja, ostavio na šinama krajem maja 2012. godine.

Po nalaženju Apelacionog suda u tim slučajevima prvostepeni sud je načinio bitne povrede krivičnog postupka i nepotpuno utvrdio činjenično stanje.Apelacioni sud je preinačio presudu Višeg suda iz Šapca, iz decembra 2011. godine, kojom je Duško Tufegdžić osuđen na 18 meseci zatvora, a Miroslav Petrović na 15 zbog toga što su u aprilu 2006. godine u kafani na smrt pretukli jednog zitelja Mačvanskog Prnjavora. Po žalbama njihovih branilaca, kazne su im umanjene za po tri meseca. Okružni tužilac se nije žalio na prvostepenu presudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track