MRTVA BEBA U KORPI: Porodila se u kupatilu i bacila dete u prljav veš!

Užas kod Vranja

MRTVA BEBA U KORPI: Porodila se u kupatilu i bacila dete u prljav veš!

Crna Hronika -
Policija veruje da se M. S. (19) porodila u kupatilu svoje porodične kuće, a zatim svoje novorođenče bacila među prljav veš

VRANJE - Strašno!Mrtvo novorođenče, sakriveno u korpi za prljav veš, nađeno je u nedelju uveče u Golemom Selu kod Vranja! Kako saznajemo, bebu je najverovatnije u korpu u kupatilu bacila njena majka M. S. (19) neposredno posle porođaja.- M. S. je u nedelju došla u Medicinski centar u Vranju i tražila hitnu lekarsku pomoć, jer je imala jake bolove i nije mogla da zaustavi krvarenje. Lekari su je odmah pregledali i utvrdili da se devojka upravo porodila, i to najverovatnije u kućnim uslovima, zbog čega je obilno krvarila. Ona je kasnije priznala da je trudnoću krila od roditelja, rođaka i prijatelja - kaže naš izvor iz istrage. Lekari su odmah po obavljenom pregledu obavestili policiju da je porodilja M. S. došla u bolnicu bez bebe.- Kad su policajci došli u kuću M. S., u njenom kupatilu su zatekli užasan prizor. Na pločicama je bilo tragova krvi koji su ukazivali na to da se devojka tu porodila, ali bebe nije bilo. Nakon što su pretražili kupatilo, našli su mrtvu bebu u korpi s prljavim vešom. Telo novorođenčeta prevezeno je u Institut za sudsku medicinu kako bi se utvrdilo da li je dete ubijeno ili je rođeno mrtvo, a M. S. je saslušana - kaže naš izvor iz istrage.Inače, u ovom planinskom selu mnogi meštani nisu čuli za ovaj slučaj.- Poznajem tu porodicu, to su skromni i vredni ljudi... Stvarno nisam znao da je komšinica trudna, ništa nisam primetio, verovatno je tokom zime uspela da širokom odećom i džemperima sakrije stomak - rekao je jedan od komšija.

Mesto gde je nađena mrtva beba
Mesto gde je nađena mrtva beba

Blaže kazne za čedomorstvoČedomorstvo se, po našem zakonu, zbog postporođajne depresije smatra privilegovanim ubistvom i za to delo se izriču blaže kazne. Krivični zakonik za ubistvo bebe predviđa kaznu od šest meseci do pet godina zatvora. Postporođajni poremećaj javlja se u prvim nedeljama posle porođaja, a najkasnije do osme nedelje, i to najčešće posle prve trudnoće. Jedini spas je primetiti problem na vreme. Ipak, tek pet odsto majki s ovim poremećajem ubije novorođenče ili izvrši samoubistvo.

Crna hronologijaFEBRUAR 2013 - Pevačica B. M. (22) uhapšena je zbog sumnje da je u Novom Pazaru ubila svog jednomesečnog sina, čije je telo u torbi donela u kuću svoje majke u selo Borač kod Kragujevac. Telo bebe slučajno je u torbi našla majka B. M.AVGUST 2012 - D. S. (38) iz Pirota uhapšena je zbog sumnje da je u kupatilu porodične kuće ugušila svoju tek rođenu bebu.JUL 2012 - Vesna T. iz Kamenice kod Kragujevca uhapšena je zbog sumnje da je ubila novorođenče i njegovo telo zakopala nedaleko od kuće.MAJ 2012 - S. J. (26) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je sa više od deset uboda nožem ubila svog jednomesečnog sina u porodičnom stanu.FEBRUAR 2012 - D. T. (36) iz sela Majilovac kod Požarevca uhapšena je zbog sumnje da je ubila svoju tek rođenu ćerku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track