Preminuo ubica iz Velike Ivanče

Preminuo ubica iz Velike Ivanče

Crna Hronika -
On je oko 14 sati poslednji put duboko udahnuo, a onda je srce prestalo da mu kuca, rekao je izvor Kurira iz Urgentnog centra

BEOGRAD - Laka smrt.

Ljubiša Bogdanović (60), monstrum iz Velike Ivanče, koji je u utorak ujutro ubio 13 komšija i rođaka, među kojima i dete od nepune dve godine, umro je u četvrtak u Urgentnom centru u Beogradu!

On je oko 14 sati poslednji put duboko udahnuo, a onda je srce prestalo da mu kuca, rekao je izvor Kurira iz Urgentnog centra.Bogdanović se nije probudio nijednom od utorka, kad je, posle krvavog pira, pucao sebi u glavu!- Bio je u dubokoj komi i sve vreme aparati su ga održavali u životu. Posle zločina bio je u toliko teškom stanju da je skoro bilo izvesno da će preminuti. Nijednom nije pomerio ruku ili nogu, nije čak ni trepnuo, što se ponekad dešava ljudima u komi - kaže naš izvor.Ljubiša je bio smešten u šok-sobu sa još desetak pacijenata. Sve vreme je bio pod nadzorom lekara, ali i policije.

Tokom ta tri dana niko od familije nije nazvao ni da pita za njega, niti je tražio dozvolu da ga poseti.

- Odavno nismo imali ovako težak slučaj. Svesni smo koliko je monstruozno to što je uradio, ali smo lekari i svaki ljudski život je za nas svetinja - priča naš sagovornik i dodaje da će Bogdanovićevo telo biti prebačeno na obdukciju.- To je standardna procedura po kojoj se postupa u ovakvim slučajevima - objašnjava naš sagovornik.

Da podsetimo, šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović u utorak rano ujutro ubio je trinaestoro ljudi u svom selu Velika Ivanča, između Mladenovca i Topole.

Među žrtvama je šest muškaraca, šest žena i jedan dvogodišnji dečak. Policijska patrola sprečila je veći masakr, jer je Bogdanović, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu.

Ljubiša Bogdanović i njegova supruga sa teškim povredama su prebačeni u Urgentni centar u Beogradu.Ljubiša Bogdanović najpre je u svojoj kući ubio sina, svoju majku, a ženi pucao u glavu.

Potom se uputio ka susednim kućama. U masovnom ubistvu u Velikoj Ivanči stradali su: Branko Bogdanović, Dobrila Bogdanović, Dragana Stekić, Danica Stekić, Mihajlo Despotović, Milena Despotović, zatim Goran Despotović, Jovana Despotović i njihov dvogodišnji sin David, Olga Mijajlović, Velimir Mijajlović, Miloš Ješić i Ljubinko Ješić.

Očevidaca zločina nema, jer su svi u selu u tom trenutku spavali. Ljubišina supruga je prijavila zločin policiji.

Ljubiša Bogdanović i njegova žena Javorka prebačeni su posle tragedije u Urgentni centar.

Bogdanović je dva dana bio u kritičnom stanju, život mu je bio ugrožen i bio je pod stalnim lekarskim nadzorom. Njegova supruga Javorka je neznatno bolje posle operacije koja je obavljena u sredu ujutro.

Smrt mu je najblaža kazna

Ljubišina nesuđena žrtva Milovan Kostadinović rekao je da je smrt najblaža kazna za Bogdanovića.- Plašio sam se da će se možda oporaviti i vratiti u selo da završi svoju zlu misiju - rekao je Milovan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track