POP IZ IVANČE: Ljubiša imao neobičan pogled i pokrete!

Prokleto celo selo

POP IZ IVANČE: Ljubiša imao neobičan pogled i pokrete!

Crna Hronika -
U vreme velike seobe Srba u Velikoj Ivanči su neki Ristići ubili petoricu kaluđera i od tada je mesto pod dejstvom zlih čini, tvrdi sveštenik Dejan Milanović

BEOGRAD - Meštani pod dejstvom zlih čini.Sveštenik Dejan Milanović ispričao je za Kurir da selo Velika Ivanča vuče prokletstvo još od 17. veka i velike seobe Srba, kad je, kako kaže, na celo selo bačena kletva!- U Veliku Ivanču su se za vreme seobe Srba odnekud doselila petorica kaluđera. Oni su u selu postavili temelje seoskog manastira, koji još nema ime i nikad ga niko nije sagradio do kraja - otkriva za Kurir pop Dejan.

Sve je krenulo po zlu kad su članovi porodice Ristić, koja je živela u blizini manastirskog poseda, ubili kaluđere došljake. Ristići su posle tog zločina promenili prezime u Nikolić, a jedan od članova te familije izvršio je samoubistvo pre nekoliko godina - kaže sveštenik.On dodaje da je poznavao i Ljubišu Bogdanovića.- Često je dolazio u crkvu i davao priloge. Bio je vredan, ali bilo je nečeg neobičnog u njegovom pogledu, pokretu i ponašanju! Mnogo me je podsećao na tog Nikolića koji se ubio - kaže Dejan Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja