NESREĆNI DEDA: Unuk mi je živ goreo!

Dete udarilo 25.000 volti

NESREĆNI DEDA: Unuk mi je živ goreo!

Crna Hronika -
Lekari su mi rekli da su mu noge i ruke ugljenisane, neutešan je Zoran M., deda teško povređenog Đorđa (12). Kad su dečaka stavili na nosila, s njega su bukvalno otpadali komadi mesa

NIŠ - Stravična nesreća!Lekari Dečje hirurške klinike i dalje se bore za život Đorđa M. (12), kojeg je u nedelju na železničkoj stranici u Nišu udarila struja napona 25.000 volti! Mališan je stradao kad se popeo na vagon da bi nacrtao grafit, ali ga je zahvatio strujni luk, koji ga je odbacio na zemlju. S teškim opekotinama, Đorđe je prevezen u bolnicu, a o silini strujnog udara svedoče potpuno spaljene patike, koje su ostale na mestu tragedije!Gore nego na ratištuDragan Milošević, radnik „Ful protekte“ i čuvar-vatrogasac na niškoj železničkoj stanici, prvi je dečaku priskočio u pomoć.- Tek sam bio završio obilazak stanice kad je uleteo pregledač kola i povikao: „Dete gori, daj brzo aparat!“ Dograbio sam protivpožarni uređaj i počeo da trčim za policajcem koji se takođe tamo uputio, žurio sam da što pre stignem do deteta. Ono što sam tamo video pratiće me celog života... Ratovao sam na Kosovu, ali nešto ovako strašno ni tamo nisam video! Mališan je goreo kao buktinja, a kad je stigla Hitna pomoć i kad smo dete stavili na nosila, s njega su otpadali komadi mesa - još u šoku priča Milošević.Zoranu M., dedi stradalog Đorđa, ostalo je malo nade da će mu unuk preživeti!- Lekari su mi rekli da su mu noge i ruke ugljenisane, da ima tešku povredu glave i da je živ samo zahvaljujući aparatima. Jadno dete, moja supruga i ja smo ga čuvali jer mu je majka psihički bolesnik, a otac ga nikad nije ni priznao. Đorđe je izuzetno živahno dete, najviše je voleo da bude napolju. Tako je bilo i u nedelju. Drug ga je pozvao i otišli su da se igraju, a tek kad je došla policija, saznao sam da je stradao - kaže očajni deda.Voli da crtaZoran pretpostavlja da je Đorđe hteo da nacrta grafit na vagonu.- Mnogo voli da crta i svi su govorili da je talentovan. Od džeparca je kupio neke farbe i lakove i svuda je crtao. Kako sam čuo od dečaka koji su bili s njim, popeo se na vagon da bi crtao i tada ga je udarila struja - ispričao je Zoran.

Dečakov deda Zoran sa suprugom ceo život brinuo o dečaku
Dečakov deda Zoran sa suprugom ceo život brinuo o dečaku

Stefan imao više srećePre šest godina na skoro istovetan način stradao je tada četrnaestogodišnji Stefan S. On je zadobio teške opekotine kad je pecaljkom zakačio visokonaponski vod, ali je zahvaljujući lečenju u italijanskom gradu Palermu uspeo da se skoro potpuno oporavi.

Dete na aparatimaAnđelka Slavković, direktor Dečje hirurške klinike, rekla je da je Đorđe u vrlo teškom stanju:- Dete je na respiratorima. I dalje je životno ugroženo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track