Dete izvučeno iz stana punog dima!
Foto: Nebojša Mandić

Umalo tragedija u Beogradu

Dete izvučeno iz stana punog dima!

Crna Hronika -
Da su vatrogasne ekipe zakasnile samo minut-dva, devetogodišnja S. H. bi se sigurno ugušila, kažu očevici

BEOGRAD - Vatrogasci bili brži od plamena!Devetogodišnja S. H. spasena je juče oko 8.15 sati iz stana punog dima na Kanarevom brdu u Beogradu. Tragedija je izbegnuta pošto je komšinica na vreme primetila da iz susednog stana kulja dim i odmah pozvala vatrogasce, dok je devojčica za to vreme mirno spavala. Požar je zamalo izazvala šerpica s mlekom, koja je bila na uključenom šporetu.- Devojčicina majka Gordana je ujutru odvela svoju majku Milijanu kod lekara na kontrolu. Dete je ostalo samo jer je i otac, inače vojno lice, otišao na posao. Kad se dete probudilo, stavilo je šerpicu na šporet da podgreje mleko, a onda je otišlo u sobu i ponovo zaspalo - kaže komšinica.Iz stana je, kako kaže, počeo da izlazi gust dim.- Zvala sam devojčicu, lupala na vrata, ali mi niko nije odgovarao. Uspaničila sam se, pomislila na najgore i odmah pozvala vatrogasce - priča komšinica.Na lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne ekipe.- Vatrogasci nisu mogli da uđu u stan na prvom spratu preko terase jer je ograđena, pa su obili blindirana vrata. Devojčicu su našli u hodniku. Bila je mnogo uznemirena. Da su zakasnili minut-dva, dete bi se sigurno ugušilo - kaže komšinica.

Unuka se uplašila Detetova baka Milijana kaže da se S. H. uplašila kad je čula da neko razvaljuje vrata.- Nije znala šta se dešava. Ona je, srećom, dobro - kazala je Milijana.

Slična drama i u januaruOsmogodišnja T. K. i njena majka Marijana K. (38) spasene su iz požara 31. januara, kad je vatra buknula u adaptiranom podrumu u Ulici Ivana Đaje. Zahvaljujući hrabrosti vatrogasaca Bojana Stanisavljevića i Zorana Đorđevića, devojčica je u poslednjem trenutku izvučena iz sobe u kojoj je spavala kad je izbio požar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track