TRAGEDIJA: Starica upala u otvor lifta i poginula!
Foto: Zorana Jevtic

Lift smrti u Beogradu

TRAGEDIJA: Starica upala u otvor lifta i poginula!

Crna Hronika -
Tragedija se dogodila prilikom popravke lifta, kada je žena zakoračila i propala u dubinu

BEOGRAD - Nastradala naočigled radnika koji su popravljali lift!Borisava Jovanović (89) poginula je juče oko 15 sati kad je upala u otvor lifta u zgradi Rudo 3, koja je poznata i kao Istočna kapija Beograda.- Radnici su menjali sajle na liftovima i četvorica su stajala u hodniku, pored lifta, kad je Borisava prošla pored njih. Vrata lifta su zbog popravki bila otključana i na njima nije bilo nikakvog obaveštenja ili upozorenja da se izvode bilo kakvi radovi! Starica je pomislila da ulazi u kabinu, ali je pala u otvor - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, radnici su pre tri dana počeli da menjaju sajle na liftovima, a daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti u vezi s ovom tragedijom.- Nije nam jasno kako nijedan radnik nije primetio da se starica uhvatila za vrata lifta! Bukvalno je prošla pored njih i poginula pred njihovim očima - priča potreseni komšija Borisave Jovanović.Borisava je sa sinom, snajom i unukom živela na četvrtom spratu zgrade.- Ne znamo kako se to desilo! Baka je često išla sama u šetnju, bila je pokretna i dobro je videla - ispričala je rođaka nastradale starice.Komšije su potresene i kažu da su liftovi u poslednje tri godine dobro radili.- Borisavu sam videla ispred zgrade nekoliko minuta pre tragedije. Šetala se kao i obično. Uglavnom je išla stepenicama. Svi smo u šoku! Jadna baka, zar ovako da završi - kaže komšinica.

Kamere snimile padZgrada Rudo 3 obezbeđena je video-nadzorom, a sigurnosne kamere su, kako se pretpostavlja, snimile trenutak kad je baka upala u otvor lifta.- Policija je preuzela snimke kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi s ovom nesrećom - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Pored radnika prošla neovlašćeno?!JP „Gradsko stambeno“ saopštilo je juče da je starica neovlašćeno prošla pored radnika, koji su popravljali lift.U istom saopštenju JP „Gradsko stambeno“ uputilo je i saučešće porodici Jovanović.

http://www.youtube.com/watch?v=DPJeOzrLvt8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track