MILOVAN BOJIĆ: Pretukli su me dok sam nosio novac za slavu!

Napadnut nekadašnji ministar zdravlja srbije

MILOVAN BOJIĆ: Pretukli su me dok sam nosio novac za slavu!

Crna Hronika -
Trojica maskiranih mladića kod stadiona Zvezde izudarala Milovana Bojića (58) i ukrala mu 200.000 dinara

BEOGRAD - Grupa prolaznika spasla Bojića sigurne smrti od batina!Milovan Bojić (58), bivši ministar zdravlja i član JUL, pretučen je juče oko devet sati ujutru u parku u blizini stadiona FK Crvena zvezda u Beogradu. Napadači su Bojića izudarali bejzbol palicama i ukrali mu torbicu sa oko 200.000 dinara i ličnim dokumentima! Napadači su uspeli da pobegnu, a bivši ministar zdravlja je u napadu zadobio povrede glave, ogrebotine, razderotine po celom licu, a sumnja se da mu je polomljena i jagodična kost, pa je zadržan u Urgentnom centru.Prolaznici pomogli- U torbici sam imao 200.000 dinara, koje sam nosio u jedan restoran na Voždovcu kako bih platio ručak za goste. Slavim Svetog Vasilija Ostroškog pa sam hteo da u restoranu s prijateljima obeležim krsnu slavu. Kad sam stigao do parka u Ulici Ljutice Bogdana, odjednom su na mene nasrnula trojica napadača. Bili su maskirani fantomkama pa nisam mogao da im vidim lica. Udarali su me bejzbol palicama po glavi - navodno je, kako saznajemo, Bojić ispričao policajcima posle napada i dodao da mu pre napada niko nije pretio.Napad je trajao svega nekoliko minuta, a teže posledice sprečila je grupa mladića koja je naišla iz pravca Zvezdinog stadiona i koja je Bojiću pritrčala u pomoć.Pratili ga danima?- Ti mladići su primetili tuču i odmah su pritrčali da pomognu Bojiću. Tad su napadači seli u „golf“ italijanskih registracija i počeli da beže, a mladići su zgrabili neko kamenje i gađali automobil. Na „golfu“ su polomljena stakla, ali su napadači ipak uspeli da pobegnu. Kad se sve smirilo, jedan od mladića je pomogao Bojiću da sedne na klupu, a bivši ministar mu je rekao: „Pozovi policiju, Hitnu pomoć i mog brata i reci mu da sam napadnut“ - kaže izvor Kurira.Prema Kurirovim saznanjima, napadači su pratili Bojića, koji je krenuo od svoje kuće, udaljene svega stotinak metara od mesta napada.- Oni su navodno nekoliko dana pratili kretanje bivšeg ministra. Čak je i sam Bojić primetio da nešto nije u redu, pa se bratu požalio da ima osećaj da ga prate - rekao je izvor Kurira, koji je dodao da se proverava i informacija da Milovan Bojić mnogima duguje novac.

I Šarić dolazio kod Bojića na pregledDr Milovan Bojić bio je svojevremeno medicinski direktor Specijalne bolnice za srce i krvne sudove „Ostrog“ u Beogradu, a kako je Kurir već pisao, u ovu kliniku je 26. decembra 2008. godine na pregled došao i Darko Šarić (43), odbegli narko-bos. Bojić je kasnije rekao da je Šarić bio na preventivnom sistematskom pregledu na multislajsnom skeneru radi provere zdravstvenog stanja.- Šarić je regularno pregledan, platio je medicinsku uslugu i više se nije javljao na kontrolne preglede u bolnicu „Ostrog“ - rekao je tada Bojić za Kurir.Inače, Šarićevi nalazi iz „Ostroga“, u kojima mu se konstatuje začepljenje krvnih sudova, nađeni su u Šarićevoj kući na Tatarskom brdu.Mediji su ranije prenosili da je Darko Šarić investirao pola miliona evra u medicinsku akademiju „US Medical School“, gde je Bojić bio dekan i redovan profesor. Međutim, Milovan Bojić je ubrzo demantovao te navode i rekao da sa Šarićem nikad nije poslovno sarađivao.

Ko je Milovan Bojić♦ rođen u Kolašinu 1955. godine♦ Medicinski fakultet završio u Beogradu♦ karijeru počeo kao asistent na Prištinskom univerzitetu, potom bio docent na beogradskom Medicinskom fakultetu, kao i vanredni profesor♦ radio u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata♦ direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ postao u 34. godini♦ bio član SPS, da bi potom prešao u JUL♦ biran za republičkog i saveznog poslanika, a bio i potpredsednik u republičkoj vladi♦ bio lekar Vojislava Šešelja kad mu je pozlilo u zatvorskoj jedinici Tribunala u Hagu

Oštetio „Ostrog“ i „Dedinje“?Milovanu Bojiću u toku su dva suđenja pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu. Optužen je da je kao direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, od aprila 1995. do oktobra 2000. godine, oštetio tu kliniku za više od 200.000 tadašnjih nemačkih maraka. On se tereti i da je zloup otrebom položaja oštetio „Ostrog“ za oko 300.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track