Milovana Bojića u bolnici čuvaju policajci
Foto: Zorana Jevtic

Napadači na bivšeg ministra još u bekstvu

Milovana Bojića u bolnici čuvaju policajci

Crna Hronika -
Zdravstveno stanje bivšeg člana JUL je bolje, ali potrebni su novi pregledi kako bi se utvrdio stepen povreda

BEOGRAD - Dva policajca stoje ispred vrata odeljenja na kojem leži Milovan Bojić.Milovana Bojića (58), bivšeg ministra zdravlja i člana JUL, kog su nepoznati napadači u subotu oko 8.30 pretukli bejzbol palicama i oteli mu 200.000 dinara, u Urgentnom centru čuva policija, saznaje Kurir. Budući da je reč o brutalnom napadu na javnu ličnost, kaže naš izvor blizak istrazi, odlučeno je da se ispred vrata odeljenja na kojem se nalazi Bojić postave policajci.- Intenzivno tragamo za napadačima i za „golfom“ italijanskih registarskih oznaka, kojim su napadači pobegli. Nekoliko očevidaca dalo je izjave, ali njihov opis napadača je suviše uopšten, budući da su napadači bili maskirani - naveo je izvor Kurira.Šta je motiv naš sagovornik dodaje da policija proverava Bojićeve sumnje da je dugo bio praćen pre napada.- Proveravamo, takođe, da li se nekome zamerio i ko bi uopšte imao motiv da ga ovako brutalno pretuče. Ispitaćemo da li je ovaj napad tipovan, budući da je bivši ministar napadnut baš u trenutku kad je nosio 200.000 dinara - priča izvor Kurira.Kako saznajemo, Bojić se nalazi u šok-sobi Urgentnog centra i njegovo zdravstveno stanje je stabilno i malo bolje nego u subotu posle napada.- Posete nisu dozvoljene, čak ga ni članovi porodice još nisu videli. Potrebno je, takođe, uraditi neke dodatne preglede i analize kako bi se precizno utvrdio stepen povreda. U svakom slučaju, konzilijum će danas odlučiti da li će Milovan Bojić ostati u Urgentnom centru ili će biti pušten kući - rekao je izvor Kurira iz istrage.Spasli ga prolazniciMilovan Bojić napadnut je u parku u Ulici Ljutice Bogdana, nedaleko od Marakane. Na njega su nasrnula trojica maskiranih napadača, koji su ga bejzbolkama udarali po glavi. Ceo napad trajao je svega nekoliko desetina sekundi, a Bojića su spasle komšije koje su naišle. Oni su kamenjem i ciglama zasuli napadače i njihov crni „golf“, na kojem su razbili staklo.

Kapija Bojićeve vile u elitnom beogradskom naselju bila je zaključana
Kapija Bojićeve vile u elitnom beogradskom naselju bila je zaključana

Otkazan slavski ručakU restoranu u kojem je Milovan Bojić trebalo u nedelju da s prijateljima i porodicom proslavi slavu Sveti Vasilije Ostroški otkazan je slavski ručak.- Neko od članova Bojićeve porodice javio se u subotu po podne i rekao da otkazuje slavski ručak. Ništa nisu objašnjavali, samo su se zahvalili na razumevanju - rekao je izvor Kurira.

U Bojićevoj vili ostala samo dadiljaReporteri Kurira posetili su juče Bojićevu vilu na Dedinju, ali tamo je bila samo žena koja se predstavila kao dadilja Bojićeve unuke. Velika metalna kapija bila je zaključana, pa smo pozvonili na interfon.- Ko je? - upitao je ženski glas.- Novinari Kurira. Da li bismo mogli da porazgovaramo s nekim od ukućana?- Ne, ne možete...- Zašto?- U kući nema nikoga osim mene, a ja čuvam dete - ljubazno je rekao ženski glas.- Da li znate da li bi nas gospodin Bojić primio u bolnici?- Ne verujem, on je u šok-sobi, a mislim da bi i vi trebalo da ga ostavite na miru jer je on u teškom stanju.- Da li možda znate gde bismo mogli da nađemo porodicu Milovana Bojića?- Ne, ne znam. Prijatno - rekla je dadilja i okončala razgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track