UHVAĆEN U SRBIJI: Ruskog kriminalca uhapsili zbog višestrukih ubistava

UHVAĆEN U SRBIJI: Ruskog kriminalca uhapsili zbog višestrukih ubistava

Crna Hronika -
Dvojica aktivista, koja pripadaju kriminalnoj grupi „Vojna organizacija ruskih nacionalista“ (BORN) se sumnjiče za ubistva moskovskog sudije Eduarda Čuvasova 2010. godine, i advokata Stanislava Markelova u januaru 2009. godine

BEOGRAD - Dvojica članova ultranacionalističke grupe navodno umešane u kriminalna ubistva, uhapšeni su Srbiji i Ukrajini.

Agenti bezbednosno informativne agencije (BIA), 9.maja kako javljaju ruski mediji uhapisli su u Beogradu Ilju Gorčajeva, a Mihaila Volkova u Ukrajini, rekli su ruski detektivi.

Međutim ostalo je nejasno zašto se BIA zainteresovala za boravak, a zatim i uhapsila Gorčajeva, koga navodno traži Ruska Federacija.

Inače dvojica aktivista, koja pripadaju grupi „Vojna organizacija ruskih nacionalista“ (BORN) se sumnjiče za ubistva moskovskog sudije Eduarda Čuvasova 2010. godine, i advokata Stanislava Markelova u januaru 2009. godine.

Takođe, oni se sumnjiče i za ubistva trojice antifašističkih aktivista i četvorice ruskih državljana. Na teret im se stavlja i ilegalno posedovanje i distribucija oružja.

Kako javljaju ruski mediji Gorčajev ruskoj javnosti posatao poznat kao glavni svedok u slučaju ubistva advokata Stanislava Markelova i novinarke Anastasije Barbunove. Naime on je konkretno tada na suđenju priznao da oružje iz koga su ubijene žrtve pripada njemu.

Posle početka suđenja za ubistvo Markelova i Barbunova, Goračev je odbio prvo da svedoči, jer je tvrdio da je pod pritiskom policije morao da pristane da optuži svoje sagovornike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track