NERAŠČIŠĆENI RAČUNI: Kiša metaka pa bomba na restoran u Budvi!

Vatreni obračun

NERAŠČIŠĆENI RAČUNI: Kiša metaka pa bomba na restoran u Budvi!

Crna Hronika -
Vlasnik kafića sedeo je u svom restoranu San Marino sa prijateljima, među kojima je bio i bokser Nikola Sjekloća, kada je Podgoričanin Andrej Brković zapucao

BUDVA - Pravo je čudo kako su Budvanin Goran Slovinić (44) i njegova tri prijatelja preživeli kišu metaka, a zatim i eksploziju bombe, koju je, nakon rafala, prema njima bacio Podgoričanin Andrej Brković (33).

Još se utvrđuje kako je ranjen Brković, koji je primio metak u nogu. Prema informacijama iz policije, Slovinić je u svom restoranu “San Marino” sa prijateljima - proslavljenim bokserom Nikolom Sjekloćom, vlasnikom diskoteke “Club 54” Mladenom Kažanegrom i dugogodišnjim drugom Goranom Labovićem, gledao fudbalsku utakmicu, kada je preksinoć oko 22.30 časova upao Brković.

Oni su u policiji ispričali da je Brković ušao u lokal, viknuo, a potom izvadio pištolj i, sa udaljenosti manje od dva metra, počeo da puca na njih. Svi u restoranu su, prema njihovim izjavama, polegali, a Brković je izleteo napolje. Nakon izlaska, Brković je iz džepa izvadio ručnu bombu, skinuo osigurač i bacio je prema restoranu. Bomba je pala na tendu restorana i tu eksplodirala, čime je izbjegnuta veća tragedija.

Sukob je, prema nezvaničnim informacijama lista, nastao zbog neraščišćenih novčanih računa. Brković, inače od ranije poznat policiji, primio je metak u natkolenicu i pobegao šetalištem u pravcu pošte, gde je ubrzo i uhvaćen.Inspektori istražuju kako je ranjen Brković, jer su Slovinić i njegovi prijatelji u policiji tvrdili da nije bilo uzvratne vatre. Posle hapšenja, vozilom Hitne pomoći, ranjeni Brković ekspresno je transportovan u kotorsku Opštu bolnicu.

Njegove povrede su lakše, i juče je pušten iz bolnice. Za vreme vatrenog obračuna, nakon kojeg je usledila jaka detonacija, na gradskom šetalištu nastao je pravi haos. Posetioci susednog Bajk kluba, gde su završila tri metka, bukvalno su bežali pred kišom metaka i gelera.

Policija je do zore obavljala uviđaj, češljajući kompletan prostor oko restorana, koji se nalazi na svega stotinak metara od Starog grada. Na informativni razgovor priveden je Slovinić, a izjave su dali i trojica njegovih prijatelja, kao i brojni očevici događaja.

Pritvor Brkoviću i Sloviniću

Zamenik višeg državnog tužioca Veljko Rutović, saopštio je Vijestima da je nakon saslušanja odredio pritvor Brkoviću i Goranu Sloviniću. "Još smo u fazi izviđaja, traju saslušanja, moram uzeti još neke izjave i danas ne mogu dati više informacija o tome”, kazao je Rutović.

Eksplozija pored vrtića

Eksplozija u strogom centru uznemirila je bukvalno ceo grad, imajući u vidu da je bomba bačena na lokal čija se terasa naslanja na zgradu i dvorište glavnog gradskog vrtića. Deca iz tog vrtića juče nisu, kao što to obično rade, izlazila u šetnju, niti su se igrala u dvorištu.Policijska traka bila je okačena na ulaz u vrtić sa strane šetališta, kojim je juče, u jutarnjim satima, bio zabranjen prolaz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track