POMAK U ISTRAZI: Košarkaša Ljubomira Jovanovića ubio pljačkaš iz Srbije?!

POMAK U ISTRAZI: Košarkaša Ljubomira Jovanovića ubio pljačkaš iz Srbije?!

Crna Hronika -
Crnogorskoj policiji u rešavanju tog zločina veliku pomoć dale su i kolege iz Srbije, koji su u Podgoricu poslali važne podatke o razbojničkoj grupi čiji je pripadnik i glavnoosumnjičeni muškarac

PODOGORICA- Crnogorska policija veruje da zna ko je pre skoro dve godine usmrtio košarkaša Ljubomira Jovanovića (24), koji je slučajna žrtva oružane pljačke u kazinu “Lutrije Crne Gore” na Cetinju.

Tim za rasvetljavanje nerešenih ubistava Uprave policije došao do podataka da je ubica - razbojnik iz okoline Beograda, koji u Srbiji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog jedne pljačke.

Sagovornik tvrdi da se mnogi operativni podaci poklapaju, ali da se za procesuiranje krivične prijave protiv srpskog državljanina čekaju i drugi materijalni dokazi, koji bi do kraja potvrdili da je taj mladić - ubica.

Crnogorskoj policiji u rešavanju tog zločina veliku pomoć dale su i kolege iz Srbije, koji su u Podgoricu poslali važne podatke o razbojničkoj grupi čiji je pripadnik i glavnoosumnjičeni muškarac.

Jovanović, koji je bio na pripremama košarkaške B selekcije, ušao je te noći u kazino kako bi se sklonio od jakog pljuska, a nešto kasnije je ni kriv ni dužan stradao.Upravo jaka kiša, koja je te noći padala na Cetinju, pomogla je ubici da pobegne iz grada i isto tako otežala policiji posao prilikom uzimanja materijalnih dokaza.

Na osnovu izjava svedoka, ali i kamere koja je snimila zločin, policija je nakon nekoliko dana objavila i fotorobot ubice. Tada je fotografija sa kompjuterskim prikazom sumnjivog muškarca objavljena u medijima, a policija je saopštila da je ubica star oko 25 godina, svetle kose i tena, srednje razvijenosti i da je visok oko 175 centimetara.

Osim dosta šturog opisa inspektori znaju i da je ubica te noći za vreme pljačke na rukama imao gumene kuhinjske rukavice kao i da je na glavi imao crnu fantomku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track