Popili kafu sa starcem (79) pa ga ubili i uzeli mu 30.000 dinara
Foto: Milen Đorđević

Zversko ubistvo u Prokuplju

Popili kafu sa starcem (79) pa ga ubili i uzeli mu 30.000 dinara

Crna Hronika -
B.S. (30)i I.M. (23) uhapšeni su jer su Nikolu Kabaša (79) udarili u glavu, uzeli njegov novac i druge stvari i pobegli

PROKUPLJE- Nikola Kabaš (79) iz Prokuplja pronađen je juče mrtav u svom stanu sa velikom ranom na glavi. Pretpostavlja se da je ubijen nekim tupim predmetom.

Nesrećnog čoveka je pronašla ćerka iz prvog braka, koja živi u Negotinu, koju je jedan od komšija pozvao i obavestio da se Nikola ne javlja na telefon.

Nikola je u vreme ubistva bio sam u stanu, jer mu je žena pre nekoliko dana otišla u banju. Komšija Ljubiša Mitrović priča da ga je poslednji put video u četvrtak.-Bio je u četvrtak uveče kod mene. Rekao sam mu da u petak u drugoj kući na izlazu iz Prokuplja pečem jagnje i da dođe kod mene na ručak. Rekao je da će doći i otišao kući. Međutim, sutradan se nije pojavio kod mene i ja sam ga uveče pozvao telefonom, ali se nije javljao. Odmah sam posumnjao da nešto nije u redu. Došao sam do njegovog stana i pozvonio, ali se on nije javljao a vrata su bila zaključana-priča komšija Ljubiša Mitrović.

Pošto se Nikola nije javljao ni sledećg dana, Mitrović je pozvao njegovu suprugu i ćerku iz prvog braka. Kada je ćerka stigla, došla je i policija, pa su svi zajedno ušli u stan i zatekli Nikolu mrtvog u njegovoj omiljenoj fotelji.

-Odmah smo videli veliku rupu na glavi. Najverovatnije je ubijen nekim tupim predmetom, možda čekićem-kaže Mitrović i pojašnjava da je Nikola bio druželjubiv i omiljen komšija.Kako saznajemo na vratima nije bilo tragova provale, pa se pretpostavlja da je nesrećni starac poznavao ubice. Pretpostavlja se da ubice posle zločina zaključale stan.Nikola Kabaš se doselio u Prokuplje pre petnaestak godina iz Negotina a Iz prvog braka ima dve ćerke. Nikola je bio penzioner, dok je njegova supruga primala austrijsku penziju. Ubice uhapšeneZbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo nad Nikolom Kabašem, prokupačka policija je uhapsila B.S. (30) i I.M. (23) iz Prokuplja. Njima je određena mera zadržavanja do 48 sati. Kako saznajemo u stanu je izvršena premetačina a ubice su odnele pištolj i dva mobilna telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track