ZA UBISTVO VUKA: U ponedeljak izricanje presude Aleksandru Simoviću

ZA UBISTVO VUKA: U ponedeljak izricanje presude Aleksandru Simoviću

Crna Hronika -
Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Simovića osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Vukojevića iz osvete i korustoljublja, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu pripadniku "zemunskog klana" Aleksandru Simoviću optuženom da je ubio svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka, 3. juna 2006.godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da Simovića osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Vukojevića iz osvete i korustoljublja, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Simoviću se na teret stavlja teško ubistvo jer je Vukojević bio svedok saradnik u procesu za ubistvo Đinđića, odnosno prihvatio je da svedoči protiv ostalih pripadnika zemunske grupe, a što je dovelo do otkrivanja i dokazivanja krivičnih dela koja su počinili.

Tužilaštvo smatra da je Simović ubistvo izvršio i iz koristoljublja, jer je hteo da prisvoji deo novca koji se nalazio kod Vukojevića. Simovićeva odbrana je tražila oslobađajuću presudu jer smatra da nije dokazano da je on ubio svedoka saradnika, dok je sam optuženi, koji od početka procesa negira ubistvo Vukojevića, za tu likvidaciju optužuje Sretka Kalinića, takođe pripadnika "zemunskog klana".

Presuda za bezobzirno ubistvo Simoviću će biti izrečena u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora iz bezbednosnih razloga, a on će biti doveden iz požarevačkog zatvora "Zabela" gde izdržava višedecenijske kazne zbog devet ubistava i tri otmice koja je izvršio kao pripadnik "zemunskog klana", kao i zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track