AFERA RBV: Policija saslušava Kostića i Protićevu u pritvoru

Akcija u toku

AFERA RBV: Policija saslušava Kostića i Protićevu u pritvoru

Crna Hronika -
Kostić je bivši predsednik Izvršnog odbora te banke, a Kokelj Protić nekadašnji član Odbora

BEOGRAD - U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje članova Izvršnog odbora Razvojne Banke Vojvodine, Gorana Kostića i Jelene Kokelj-Protić.

Podsetimo, bivši predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić. i nekadašnji član Izvršnog odbora banke Jelena Kokelj Protić danas su uhapšeni i određeno im je policijsko zadržavanje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Oni su privedeni po nalogu Tužilastva za organizovani kriminal u nastavku istrage na rasvetljavanju zloupotreba u Razvojnoj banci Vojvodine.

Oni su osumnjičeni da su kao odgovorna lica zloupotrebili službeni položaj prilikom odobravanja kredita i bankarskih garancija firmama Dušana Borovice. Reč je o firmama "Borovica transport", "Panonija putevi", "Sremski putevi", "Putevi Sremska Mitrovica", "Hidrograđevinar" Sremska Mitrovica, "Dunav grupa agregati" Novi Sad, "Vojvodinaput - Zrenjanin", "Napredak" iz Apatina i "Rumatrans" iz Rume.

Biznismen Dušan Borovica, vlasnik 10 preduzeća za transport i održavanje puteva, među kojima i preduzeća "Vojvodina putevi", u pritvoru je od oktobra 2012. godine.

Zbog sumnje da su oštetili RBV za više od 25 miliona evra u martu su uhapšeni predsednik Izvršnog odbora Srđan Petrović, koji je bio i privremeni upravnik u "Metals banci", Biljana Jovanović koja je bila predsednica IO i kreditnog odbora i Slobodan Bajin koji je bio član kreditnog odobra RBV. Oni se trenutno nalaze u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track