KAKAV OTAC TAKAV SIN: Uhapšen Liridon sin Nasera Keljmendija

Još jedan iza rešetaka

KAKAV OTAC TAKAV SIN: Uhapšen Liridon sin Nasera Keljmendija

Crna Hronika -
drugi Keljmendijev sin Elvis je pre dedsetak dana osuđen u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistv

PODGORICA - Sin narko bosa Nasera Keljmendija, Liridon (30) uhapšen je rano jutros, na graničnom prelazu “Kula” na ulazu u Crnu Goru, po nacionalnoj poternici koju je za njim raspisala Ispostava policije Kotor.

"Službenici ispostave granične policije Berane - Ekspozitura granične policije Rožaje, oko 05,30 časova, na graničnom prelazu “Kula”, na ulazu u Crnu Goru, lišili su slobode Liridona Keljmendija, koje se potražuje po nacionalnoj poternici raspisanoj od strane Ispostave Kotor", saopštila je Uprava policije.

Poternica je, kakos e navodi, raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izdržavanja kazne zatvora, na koju je Keljmendi mlađi osuđen presudom ovog suda, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Inače, drugi Keljmendijev sin Elvis je pre dedsetak dana osuđen u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva.

Elvisu je kaznu izreklo mešovito sudsko veće Osnovnog suda u Prištini, sastavljeno od troje kosovskihs udija, saopštio je Euleks.

Elvis Keljmendi je prvobitno bio otpužen za teško ubistvo u pokušaju, koje je počinio na Elvisom Hodžićem u BiH 2010. godine.

Tokom suđenja Keljmendi je priznao krivicu i optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

Klan Keljmendi je pored prištinskih imao i crnogorska dokumenta.

Liridon Keljmendi je "stanovnik" Bijelog Polja od 2004. godine o čemu je pisao nedavno podgorički nedeljnik "Monitor".

Njihov otac Naser je uhapšen početkom maja u Prištini, takođe, prema međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Sud BiH koji ga tereti za teška kriminalna dela.

Stejt department je prošle godine Nasera Keljmendija označio kao najvećeg narko bosa na Balkanu i Evropi, veoma opasnog po SAD.

Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu Nasera Keljmendija, uključujući i Hotel Kaza grande na Ilidži, dva stana i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butimir.

Sud BiH je tražio izručenjenje Nasera Keljmendija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track