Šapčanin uhapšen zbog krađe zlatnog i srebrnog nakita
Foto: Rojters

Šapčanin uhapšen zbog krađe zlatnog i srebrnog nakita

Crna Hronika -
Osumnjičeni se tereti da je pozvonio na vrata sugrađanke, a onda ženu gurnuo na pod, zatvorio je jednu prostoriju a onda uzeo nakit

ŠABAC - Pripadnici policije su uhapsili su i odredili meru zadržavanja do 48 sati D. T. iz Šapca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo, a prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod S. Č. (38), iz okoline Šapca, pronašli i oduzeli lovačku pušku za koju osumnjičeni nije imao odobrenje.

Kako je saopštila Policijska uprava u Šapcu, pripadnici kriminalističke policije brzom i efikasnom akcijom lišili su slobode i odredili meru zadržavanja do 48 sati D.T. iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

On se tereti da je u utorak 4. juna oko 22 časa u Ulici Vojvode Janka Stojićevića u Šapcu prvo pozvonio na vrata sugrađanke (72), kada je otvorila, gurnuo je na pod i na silu uvukao i zatvorio u jednu od prostorija.

Osumnjičeni je uzeo određenu količinu srebrnog i zlatnog nakita i novac i pobegao sa lica mesta.

Sugrađanki je nakon izvršenog krivičnog dela ukazana lekarska pomoć u šabačkoj bolnici, nakon koje je puštena kući.Nakon isteka mere zadržavanja D.T. će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležnost istražnom sudiji Osnovnog suda u Šapcu.

Pripadnici policije su, postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Šapcu, prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod S.Č. (38), iz okoline Šapca, pronašli i oduzeli lovačku pušku za koju osumnjičeni nije imao odobrenje nadležnog organa.

Protiv S. Č. biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track