Najnovije vesti

OBRT: Tužilaštvo oslobodilo devetoricu za paljenje Bajrakli džamije

Završne reči

OBRT: Tužilaštvo oslobodilo devetoricu za paljenje Bajrakli džamije

Crna Hronika
Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića

BEOGRAD -Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije.

U odnosu na 11 okrivljenih optužnica precizirana.Kako je rekla zamenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića.

U odnosu na ostale okrivljene optužnica je precizirana i oni se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje.

Advokati optuženih tražili su dodatno vreme da se izjasne o optužnici, pa će suđenje biti nastavljeno 3. jula.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena džamiju. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga.

Optuženi su Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Marko Đorđević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Ljubomir Stanković, Dragan Mijatović, Aleksandar Stević, Adam Nišević, Vojislav Majstorović, Milan Marjanović, Uroš Jonić i Vladan Broćić. Među optuženima su i Miloš Radisavljević Kimi, njegov otac Rade i brat Marko.

Suđenje optuženima za učestvovanje u paljenju Bajrakli džamije 2004. godine naišlo je na novo odlaganje, pa će završne reči biti iznete početkom jula.

Završnu reč trebalo je da danas prvo iznese tužilaštvo, pa odbrana, nakon čega je bilo planirano da sudija Ivana Ramić odredi datum za izricanje presude.Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena džamiju. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga. Optuženi su Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Marko Đorđević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Ljubomir Stanković, Dragan Mijatović, Aleksandar Stević, Adam Nišević, Vojislav Majstorović, Milan Marjanović, Uroš Jonić i Vladan Broćić. Među optuženima su i Miloš Radisavljević Kimi, njegov otac Rade i brat Marko.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...