NESREĆA U SIGURNOJ KUĆI: Tata, molim te, nemoj da ubiješ mamu!

Dan posle nasilja u Beogradu

NESREĆA U SIGURNOJ KUĆI: Tata, molim te, nemoj da ubiješ mamu!

Crna Hronika -
M. K. (11) plakao je, a njegova majka vikala: „Došao je da me ubije“, kaže M. Č. (35), koja je spasavala N. K. (41) od pomahnitalog Saše K. (44)

BEOGRAD - Patološka ljubomora!N. K. je krvava utrčala u moju sobu! Plakala je i vikala: „Muž je došao da me ubije! Ubiće me!“ Iz hodnika se čula buka i galama. Njen sin M. K. (11) kroz jecaje je vikao: „Nemoj, tata! Nemoj, molim te, da mi ubiješ mamu!“ Bilo je strašno! Nisam znala šta se dešava... Mislila sam da će nas sve pobiti.Lupao na vrataOvo je juče ispričala M. Č. (35), štićenica sigurne kuće u okolini Beograda, koja je povređena dok je pokušavala da spase N. K. (41) od pomahnitalog muža Saše K. (44), koji je naoružan nožem hteo da je ubije.Saša K. je, podsetimo, prekjuče uhapšen zbog toga što je upao u kuću i osim M. Č. nožem izbo bivšu suprugu N. K. i njihovog sina M. K.- N. K. i ja smo odmah zatvorile vrata kako nasilnik ne bi ušao! Međutim, ubrzo je došao i počeo da lupa. Pretio je i govorio ženi da mu otvori vrata. Urlao je: „Ako me ne pustiš, ubiću našeg sina!“ Preplašena N. K. tad je popustila - priseća se potresena M. Č.Pobesneli Saša K. tad je uleteo u sobu i s vrata nasrnuo na suprugu.- Udarao ju je i oborio na pod. Šutirao ju je po telu. Uhvatila sam ga za ruku, pokušavajući da je odbranim, ali je i mene posekao. Obe smo se borile s njim, a u pomoć je pritrčao i njihov sin. Saša je imao lice monstruma. Ne može to da se opiše. Kad sam videla da neću moći da se izborim s nasilnikom, otrčala sam po pomoć. I dečaka su sklonili da ne gleda majčine muke - priča M. Č.Saša K. je potom pobegao, ali je ubrzo završio iza rešetaka.Žena se oporavlja- N. K. se oporavlja u Urgentnom centru na intenzivnoj nezi. Njen sin je posle ukazane lekarske pomoći pušten na kućno lečenje. Preuzeo ga je stariji brat. I druga povređena žena je otpuštena iz bolnice - rekla je Vesna Stanojević, koordinator sigurnih kuća.U MUP Srbije kažu da će ubuduće policija obezbeđivati sigurne kuće.

Ilustracija: Danijela Blagojević
Ilustracija: Danijela Blagojević

Tukao je i maltretirao i ranijeSaša K. je i ranije tukao i maltretirao suprugu, zbog čega ga je i napustila. To više nije mogla da podnese. On je patološki ljubomoran, a takvi ljudi su skloni ubistvima - kaže Stanojevićeva.Ona je dodala da je sigurna kuća obezbeđena video-nadzorom, ali da ne zna da li su kamere snimile napad.

Meho Omerović: Zaštititi žene u sigurnim kućamaMeho Omerović, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, rekao je da su hitni zadaci države policijska zaštita sigurnih kuća, bolja saradnja policije i pravosuđa, i promena zakona kako bi se počinioci porodičnog nasilja brzo procesuirali.- Nažalost, u Srbiji se znaju zaštićeni svedoci i sigurne kuće! To je nedopustivo, jer se tako gubi smisao postojanja ovih instituta - rekao je Omerović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja