FILMSKI: Opljačkali banku u centru Prokuplja
Foto: RTS

FILMSKI: Opljačkali banku u centru Prokuplja

Crna Hronika -
Još se ne zna koliku su sumu novca pljačkaši odneli. Prema nezvaničnim informacijama, više pljačkaša je rano jutros razoružalo obezbeđenje, pokupili novac I pobegli u nepoznatom pravcu

PROKUPLJE - Trojica maskiranih napadača naoružani pištoljima opljačkali su jutros pola sata nakon otvaranja banku Inteza u Prokuplju, koja se nalazi u centru grada.

Prema priči očevidaca pljačka je trajala oko pet minuta a pljačkaši su zatim pobegli vozilom koje je bilo parkirano iza banke.

Kako kažu očevici dvojica pljačkaša su imala fantomke na glavama a treći je imao kačket i noočare za sunce.-Upali su unutra sa uperenim pištoljima i povikali „Ovo je pljačka! Lezite dole“. Zatim su prišli šalterima i zatražili novac. Sa šaltera gde sam ja stajala uzeli su samo moju polovinu penzije, 7.500,00 dinara. Sa druga dva šaltera ne znam koliko su uzeli-kaže jedna od stranaka u banci. Ona pojašnjava da je radnica na drugom šalteru bila veoma prisebna, i kada joj je napadač doviknuo da otbori kasu, ona je smireno odgovorila „To sad ne mogu , jer si je ti upravo zatvorio“.

Jedna od bankarskih službenica je izgubila svest, kada je jedan pljakaš došao na njen šalter i zatražio novac. Ona je uplašeno kazala: „ja ne isplaćujem novac!. Ja nemam para“.

Prema priči očevidaca pljačka je trajala nekoliko minuta a onda se sa spoljne strane banke začulo kucanje u staklo i neko je doviknuo: „Javili su muriji“.

Tada su pljačkaši istrčali iz banke, što navodi na zaključak da su imali još jednog ortaka, koji je ostao napolju.Kako saznajemo, neko od službenika je očigledno aktivirao alarm, jer je policija brzo stigla ali su pljačakši nekoliko trenutaka ranije pobegli.Niko od zvaničnika koji su vršili istragu nije želeo da da izjavu o ovom nezapamćenoj pljački u ovom kraju. Ipak saznajemo da su pljačkaši pobegli sa skromnim plenom.Nezvanično u razgovoru ispred banke čulo se je da je neko od prisutnih građana ispred banke zapisao registarski broj automobila kojim su pljačkaši pobegli.-Pobegli su crvenim autom koji je bio parkiran u prolazu između banke i solitera-kaže jedan od očevidaca.

http://www.youtube.com/watch?v=PvLA1mQZuUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track