VESELINOVIĆ: Uhapšen sam jer sam odbio Borka Stefanovića
Foto: Zorana Jevtic

Specijalni sud Počeo proces protiv Zvonka Veselinovića

VESELINOVIĆ: Uhapšen sam jer sam odbio Borka Stefanovića

Crna Hronika -
Odbrana Ovo je političko suđenje jer nisam uklonio barikade, izjavio je Zvonko Veselinović

BEOGRAD - Pravda!Obezbeđenje mi je poručilo da će mi Borislav Stefanović, tadašnji pregovarač iz Ministarstva za KiM, napraviti pakao od života ukoliko ne uklonim barikade na severu Kosova, ali ja nisam hteo da okrenem leđa svojim ljudima! Ovo je politički proces! Da mi nisu stavili na teret kamione, stavili bi mi nešto drugo, pa možda čak i ubistvo bivšeg premijera Zorana Đinđića.Telima branili prelazOvo je na suđenju pred Specijalnim sudom u Beogradu rekao Zvonko Veselinović iz Zvečana, koji je optužen da je zajedno s Draganom Ćurčićem i Milanom Radojičićem prisvojio 32 kamiona, vlasništvo lizing kompanije „Hipo Alpe-Adrija lizing“, i stekao korist od najmanje 237 miliona dinara.- Sve je počelo u junu 2010, kad su specijalne jedinice Kosova upale na sever Kosova. Tamo sam zatekao Borislava Stefanovića. Ljudi su telima branili Šiptarima da uđu na sever, kriznom štabu sam stavio na raspolaganje sve kamione koje sam imao - rekao je Veselinović.Maltretirali mi familijuKako je objasnio, Stefanović je kasnije rekao da je stav Borisa Tadića i Vlade Srbije da se barikade moraju ukloniti.- Tad je došlo do nezgodnih reči i počinje pakao. Stvara se panika, jer smo imali utisak da će Srbija da nam okrene leđa. Rečeno mi je da ne idem u Srbiju, ali sam otišao na Kopaonik, gde sam uhapšen. U Kraljevu me terete i za oružje. Maltretirali su mi familiju, prijatelje, komšije, a sve zbog toga što nisam hteo da okrenem leđa ljudima na severu Kosova - kaže Veselinović.

To su neistine- Veselinović je izneo neistine, ali ne želim da se mešam u sudski postupak - kratko je za Kurir izjavio Stefanović.

Gde su transkriptiZvonko Veselinović rekao je da se na suđenju ne koriste svi transkripti razgovora koji su obavljeni s njegovog mobilnog telefona.- S mog broja telefona, koji se vodio na moju suprugu, Borislav Stefanović je zvao ljude iz Vlade Srbije. Toga u transkriptima nema - rekao je Veselinović.

Lažne optužbeVeselinović je uhapšen na Kopaoniku na osnovu lažnih optužbi zbog fotografije stare četiri godine. Slika je nastala na Goliji, a za pojasom je tada imao oružje. Prilikom hapšenja nije bio naoružan. Veselinović je bio sinonim za odbranu severa Kosova, zbog čega je i došlo do sudskog postupka - rekao je Petronijević novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja