Dopuna prijave protiv Žandarmerije
Foto: Dragana Udovicic

Pretkrivični postupak

Dopuna prijave protiv Žandarmerije

Crna Hronika -
Apelaciono tužilaštvu u Nišu je od Unutrašnje kontrole MUP zatražilo dopunu i doradu nekih elemenata u prijavi koje ukazuju na kriminal u niškom odredu

NIŠ - Niško tužilaštvo traži dopunu i doradu nekih elemenata u prijavi protiv pojedinaca u niškoj Žandarmeriji.

Apelaciono tužilaštvu u Nišu je od Unutrašnje kontrole MUP zatražilo dopunu i doradu nekih elemenata u prijavi koje ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije, piše list navodeći da je, prema tome, pretkrivični postupak u toku.

U martu ove godine, Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije prikupila je podatke i prijave protiv Dragana Dikića, brata komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, i trojice pripadnika niškog odreda ove specijalne jedinice MUP-a. "Reč je o sumnji da su učestvovali u izvršenju teških krivičnih dela, zelenašenja, ucena i reketiranja, kao i zbog organizovanja privatnog fizičkog obezbeđenja od pripadnika Žandarmerije za pojedine pripadnike kriminalnog miljea u Nišu, ali i celoj Srbiji. Pominjana je čak i navodna povezanost pojedinaca iz Žandarmerije sa prljavim i nezakonitim poslovima sa drogom", navela je Politika.

Pre tačno dva meseca saopšteno je da su prijave Službe unutrašnje kontrole MUP-a prosleđene Apelacionom tužilaštvu u Nišu. Tada je u ovoj pravosudnoj ustanovi rečeno da će optužbe i prijave koje ukazuju na kriminal u niškom odredu Žandarmerije biti ispitane do kraja i da će svaki detalj iz tih prijava biti podrobno istražen, piše list.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track