ZBOGOM ANĐELE: Raša je umro na majčinim rukama

Sahranjen dečak kojeg je ubio spomenik

ZBOGOM ANĐELE: Raša je umro na majčinim rukama

Crna Hronika -
U momentu kad je Radovan Rođenkov (9) prišao spomeniku, kamena gromada se polomila i bukvalno poklopila mališana na groblju

NOVO MILOŠEVO - Tuga!Rašo, anđele naš, vrati nam se, kako će majka sada bez tebe... Tek si život započeo, a već si nas zauvek napustio. Dobroto naša, kome si ti šta skrivio, odzvanjali su juče u Novom Miloševu kod Bečeja jecaji iz kuće Radovana Raše Rođenkova (9), mališana koji je u subotu poginuo kada je na groblju na njega pao nadgrobni spomenik, koji se polomio najverovatnije od vrućine i starosti.Nemi od bolaRadovan je juče sahranjen, a Rašini roditelji, majka Olivera i otac Aleksandar, nemi od bola, nemaju snage da pričaju, pa to čini Aleksandrov rođak.- Olivera i Aleksandar su sa svoja tri deteta išli na groblje da bi obeležili letnje Zadušnice. Aleksandar je u rukama držao srednju ćerku Anastasiju, a majka najmlađeg Milorada, koje su prinosili da celivaju spomenik Oliverinog rođaka. Pošto je Raša bio najstariji, on se sam približio nadgrobnoj ploči, koja se iznenada svom silinom sručila dečaku na glavu i poklopila ga! Krv je lila na sve strane, a roditelji su ga odmah odneli u automobil i odvezli u bolnicu u Kikindi. Saša i Olivera su u teškom šoku, gledali su kako im dete umire pred očima i pitaju se da li su mogli da urade bilo šta da spasu Rašu - kazao je jedan od Aleksandrovih rođaka.Krv liptala iz ušijuOn dodaje da je mali Raša u početku davao znake živote iako je bio bez svesti.- Izdahnuo je Oliveri na rukama, negde na pola puta do bolnice. Lekari su pokušali da ga reanimiraju, ali je bilo kasno. Spomenik mu je teško povredio glavu i više mu nije bilo pomoći. Krv mu je liptala iz ušiju i najverovatnije se radilo o frakturi lobanje - kaže jedan od meštana.

Ima dosta oštećenih spomenikaNa groblju ima mnogo spomenika koji su u lošem stanju i koji svakog časa mogu nekoga da povrede. Nadgrobna ploča koja je usmrtila malog Rašu nije bila ojačana armaturom - objasnio je jedan od meštana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track