PREVARANT: Direktor ojadio Nišku banju za 13,5 miliona

Uzeli pare od prodaje magnetne rezonance

PREVARANT: Direktor ojadio Nišku banju za 13,5 miliona

Crna Hronika -
Dr Aleksandar Dimić i njegovi saradnici Vladan Miletić i dr Dragan Menković prodali dijagnostički uređaj vredan 14.451.284 dinara za samo milion dinara firmi „Esamed“

NIŠ - Mislili da su zeznuli državu.Dr Aleksandar Dimić (58), bivši direktor Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška banja“, Vladan Miletić (44), načelnik pravne službe Instituta, i dr Dragan Menković (57), načelnik Odeljenja radiologije Instituta, uhapšeni su i zadržani u pritvoru do 48 sati zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i da su falsifikovali službene isprave prilikom kupoprodaje magnetne rezonance. Policija je saopštila da je Dimić 9. jula 2010. godine doneo odluku o nabavci nove magnetne rezonance.Smislili prevaru- Planirali su da postojeću rezonancu zamene novom uz doplatu, što je u suprotnosti sa zakonom. Nakon toga je zaključio ugovor o nabavci nove magnetne rezonance i prodaji stare - kaže sagovornik Kurira iz MUP Srbije.Staru magnetnu rezonancu prodao je preduzeću DOO „Esamed“ iz Novog Sada bez javne licitacije, za milion dinara.- Učinio je to iako je njena knjigovodstvena vrednost na dan prodaje iznosila 14.451.284 dinara. Na taj način je oštetio Institut za 13.451.284 dinara - navode u policiji.Evri za saučesnikePreduzeće DOO „Esamed“ je magnetnu rezonancu prodalo uhapšenom Draganu Menkoviću, osnivaču ordinacije „Artro medik“ u Nišu, za iznos od 423.000 dinara.- Menković je za navedenu uslugu direktoru preduzeća DOO „Esamed“ na ruke dao 8.000 evra, dok je svoju saradnicu Aleksandru S., članicu UO, nagradio sa 7.000 evra. I protiv Aleksandre, koja je na letovanju, podneta je prijava - saopštila je policija.(D. I.)

Pravili duple zapisnikeDa bi prikrili svoje nedelo, trojica uhapšenih su pravili duple zapisnike o otvaranju ponude s različitim cenama nove i stare magnetne rezonance.- U jednom zapisniku vrednost nove rezonance iznosila je 25 miliona dinara, a vrednost stare rezonance osam miliona, dok je u drugom nova rezonanca koštala 18 miliona dinara, a stara svega milion. Ugovor o nabavci zaključen je na osnovu drugog zapisnika s nižim cenama, a nakon toga je stari zapisnik uništen - kaže sagovornik iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja