DEVOJKA SVEDOK LIKVIDACIJE: Čudom sam preživela pucnjavu!

Očevici ispričali detalje atentata u starom gradu u Budvi

DEVOJKA SVEDOK LIKVIDACIJE: Čudom sam preživela pucnjavu!

Crna Hronika -
Ustala sam, zato metak nije završio u mojoj kičmi, već niže, ispričala Slađana N. (26) iz Zemuna, koju je slučajno ranio napadač koji je ubio Miloša Vidakovića (29)

BEOGRAD - Ubica hladnokrvno pucao u ljude da bi raščistio put za bekstvo!Slađana N. (26) iz Zemuna, koja je ranjena u vatrenom obračunu u Budvi u kojem je u noći između ponedeljka i utorka ubijen Miloš Vidaković (29), ispričala je da je pukom srećom preživela.Spasao je drug- S društvom sam sedela dva stola od ubijenog. Bila sam okrenuta leđima, tako da ništa nisam videla. Ono što je mene spaslo je to što me je, srećom, prijatelj povukao sa stolice. Ustala sam, pa metak nije završio u mojoj kičmi, već niže - ispričala je za crnogorske medije ova Zemunka, koja je zbrinuta u kotorskoj bolnici. Ceo događaj za nju je bio veoma stresan.- Nastala je velika panika. Sećam se toga, kao i da sam posle nekoliko metara izgubila snagu. Prijatelji su me odveli u Hitnu pomoć, a zatim u kotorsku bolnicu, gde mi je rana zašivena - ispričala je Slađana N.U krvavom pohodu napadača sa šeširom na glavi obučenog u belu košulju, koji se dogodio naočigled nekoliko stotina ljudi okupljenih na popularnim budvanskim šankovima ispred zidina Starog grada, pored Slađane ranjene su još i Jovana V. (32) iz Pančeva, Jovana G. (24) iz Inđije, kao i O. P. (17) iz Berana.- Pošto je ispalio tri hica u žrtvu, ubica je hladnokrvno nastavio da puca nasumice, kako bi sebi raščistio put za beg - kaže izvor iz policije. Vlasnik lokala i nekoliko gostiju navodno su pokušali da ga uhvate, ali je on iskoristio opšti metež i uspeo da umakne.Pratili ga Prema nezvaničnim informacijama, inspektori veruju da je on Vidakovića pratio pre ubistva.- Ubijeni nije odseo u Budvi, već u drugom primorskom gradu. Te noći slučajno se s prijateljima zatekao na tom mestu - navode izvori iz policije.Upućeni tvrde i da je Miloš Vidaković od 19. aprila, kad je ranjen u Zemunu, nosio pancir. Međutim, kako se sumnja, kobne noći nije ga stavio zbog vrućine.

Uskoro hapšenjeDirektor policije Milorad Veljović rekao je da očekuje da narednih dana slučaj ubistva Miloša Vidakovića bude rešen. Kako je naveo, odmah po saznanju da je srpski državljanin ubijen u Budvi, u taj grad upućeni su operativci srpske kriminalističke policije.- Dve policije zajedno rade na otkrivanju počinioca i očekujemo da će slučaj biti rešen za nekoliko dana - rekao je Veljović.

Ubijen mu i prijateljSamo šest dana pošto je Vidaković u aprilu preživeo napad, na kućnom pragu u Pančevu metkom u glavu ubijen je njegov drug Đuro Sanader. Ubica je 25. aprila, tri sata posle ponoći, prišao s leđa Sanaderu, koji je po povratku iz grada otključavao ulazna vrata kuće, i ispalio mu metak u potiljak.

Napravljen Foto-robotPolicija je na osnovu izjava očevidaca ubistva Miloša Vidakovića napravila foto-robot ubice.- Napadač je 15 minuta šetao između stolova u lokalu tražeći Vidakovića. Neobičnog mladića sa šeširom na glavi i pištoljem za pojasom primetili su brojni gosti, koji su ga u policiji detaljno opisali posle zločina - prenose crnogorski mediji. Pretpostavlja se da je Vidakovićevo ubistvo naručeno iz Srbije.

Štitilo ga obezbeđenjeU vreme kad je ubijen Vidaković u lokalu je bio biznismen Veselin Barović.- Barović je bio u društvu jednog ruskog biznismena. Kad je napadač pucao u Vidakovića, nekoliko članova obezbeđenja telima je zaklonilo Barovića i njegovog prijatelja - navode mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track