POTRAGA KOD GROCKE: Srednjoškolac (17) nestao u Dunavu!
Foto: Nebojša Mandić

POTRAGA KOD GROCKE: Srednjoškolac (17) nestao u Dunavu!

Crna Hronika -
Policija sumnja da se Stefan Jelenčić (17) utopio kad se prevrnula barka u kojoj je bio s drugarima, ali telo nije nađeno

BEOGRAD - Drugari ga tražili celu noć!Stefan Jelenčić (17) iz Grocke nestao je preksinoć u Grockoj kad se prevrnuo čamac u kom je bio s dvojicom drugova. Sumnja se da se utopio, ali njegovo telo još nije pronađeno. Njih trojica išli su da se kupaju na Dunavu. Drugovi dečaka policiji su ispričali da je voda odjednom počela da nadire u čamac i da su svi poiskakali iz njega u reku.- Stefan se tad uspaničio i jedva skočio. U vodi je, međutim, počeo da se davi. Mlatarao je rukama. Mi smo pokušali da mu pomognemo, ali je on i nas počeo da vuče i davi - ispričao je policiji jedan od Stefanovih drugara.Celu noć ga tražiliNekoliko sati su pokušavali da ga pronađu, ali nisu uspeli. Zbog toga su tek juče ujutru pozvali policiju i prijavili šta se Stefanu dogodilo.- Celu noć su pokušavali da ga nađu i spasu. Kad su shvatili da sami ne mogu ništa, odveli su nas na mesto gde se sve to dogodilo - kaže sagovornik Kurira i dodaje da policija sumnja da se mladić ipak utopio.Stefanova majka Slađana kaže da ne veruje da se njen sin udavio.- On je živ! Sposoban je i snalažljiv. Svakog dana odlazi na Dunav, još odmalena. Sigurna sam da će se odnekle samo pojaviti - kaže Slađana za Kurir i dodaje da je nemoguće da se Stefan uspaničio u vodi i da je vukao u dubinu i drugove.Održavao čamac- On je sa šest meseci stao na noge. Kad je napunio godinu dana, već je pričao. Sam je naučio da pliva. Sve je radio i popravljao po kući. Brinuo je o svojoj mlađoj sestri i bratu dok sam ja na poslu - kaže ona.I čamac, u kojem je bio s drugarima, sam je održavao.- To je bio dobar čamac, Stefan ga je pažljivo održavao. Razgovarala sam s jednim ribarom, koji mi je rekao da takav čamac nije mogao odjednom da se potopi ceo. Čvrsto verujem u to da je živ - priča majka.

Nestao... Stefan Jelenčić (17)
Nestao... Stefan Jelenčić (17)

Majka: On je živ! Sigurna sam da će se odnekle samo pojaviti
Majka: On je živ! Sigurna sam da će se odnekle samo pojaviti

Verujemo da će se pojavitiU marini gde je Stefan čuvao i popravljao čamac kažu da je dečak maltene stalno bio na Dunavu.- Jednom smo ga zatekli kako dolazi na kupalište, nije imao ni vesla ni motor na čamcu, već je veslao običnom daskom. Bio je veoma snalažljiv i drag dečko. Niko ne može da veruje da se desilo nešto strašno i svi se nadamo da će da se pojavi - kažu alasi u gročanskoj marini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja