NEDOSTATAK DOKAZA: Beograđani oslobođeni za kasapljenje Nemca!

NEDOSTATAK DOKAZA: Beograđani oslobođeni za kasapljenje Nemca!

Crna Hronika -
Optužnica ih je teretila da su Nemca Klausa Dojčlendera (63) sa kojim je Stošić živeo i bio u vezi, usmrtili udarcem u glavu metalnom šipkom, odvojili mu mišiće od kostiju nožem, delove tela otkinuli sekirom i pobacali u more

PODGORICA - Beograđanin Rade Stošić (45) i Kristijan Gondi (35) iz Sente su pred Višim sudom u Podgorici u nedostatku dokaza oslobođeni optužbi da su iz koristoljublja u februaru 2005. godine ubili Nemca Klausa Dojčlendera (63).

Optužnica ih je teretila da su Dojčlendera, sa kojim je Stošić živeo i bio u vezi, usmrtili udarcem u glavu metalnom šipkom, odvojili mu mišiće od kostiju nožem, delove tela otkinuli sekirom i pobacali u more.Sudija Predrag Tabaš juče je rekao da se optužnica temeljila na priznanju koje je Stošić dao u istrazi, ali da materijalnih dokaza nema. Pošto je od pokojnog Nemca jedino nađen torzo u Hrvatskoj, koji su izgrizle ribe, obducenti nisu dokazali ni od čega je umro.

Otoci na vratu i udovima pokazuju da su meka tkiva odstranjena oštricom noža, a da su kosti rezane testerom sitnijeg zuba, što je u suprotnosti sa Stošićevim iskazom. On je takođe na suđenju tvrdio da su mu iskaz iznudili policijski inspektori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track