FALSIFIKATORI: Prodajom stanova prevarili banku

Uhapšeni

FALSIFIKATORI: Prodajom stanova prevarili banku

Crna Hronika -
Kako se navodu u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, P.Ć. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavesan rad u službi i faslifikovanje službene isprave

BEOGRAD - Pripadnici Policijske uprave u Smederevu lišili su slobode vlasnika privrednog društva "Orka" DOO M.S. i šefa Zemljišno-knjižnog odeljenja Osnovnog suda u Smederevu P. Ć. koji se pored ostalog sumnjiče za falsifikovanje službenih isprava i neosnovano korišćenje kredita.

M.S. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara, zloupotreba položaja odgovornog lica, neosnovano korišćenje kredita i falsifikovanje službene isprave.

Kako se navodu u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, P.Ć. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavesan rad u službi i faslifikovanje službene isprave.

U saopštenju se ističe da, postoje osnovi sumnje da je M. S. krajem 2007. godine od "Pireus banke" preuzeo dugoročni namenski kredit u iznosu od 650.000 evra, za izgradnju poslovno-stambenog prostora, uz obavezu da od svake prodate stambene jedinice otplaćuje ugovoreni iznos toj banci.

Izvršenim proverama je, kako se navodi, utvrđeno da je M. S. bez saglasnosti i znanja banke u ime svog preduzeća, izvršio prodaju sagrađenog poslovno-stambenog prostora za iznos od 283.114.281 dinara, pri čemu je oštetio "Pireus banku" za iznos od 62.700.000 dinara.

Istovremeno je, dodaje se, kupcima kojima je prodavao deo stambeno-poslovnog prostora prikrio činjenicu da je prostor dat u zalog, odnosno opterećen hipotekom na ime uzetog kredita od "Pireus banke", te je oštetio kupce navedenog poslovno-stambenog prostora za iznos od 103.644.600 dinara.

"Osumnjičeni P. Ć. nije postupio po rešenju Opštinskog suda u Smederevu i nije ni sproveo kroz zemljišne knjige Zemljišno-knjižnog odeljenja Osnovnog suda u Smederevu, te tako nije izvršio uknjižbu založnog prava - hipoteke prvog reda u korist "Pireus banke", navodi se u saopštenju.

Privrednom društvu "Orka" DOO Smederevo, ističe se, pribavljena je protivpravna imovinska korist u ukupnom iznosu od 283.114.281 dinara, a istovremeno oštećena je "Pireus banka" i kupci predmetnih nekretnina, za iznos od 166.344.600 dinara.

Akcija su sproveli pripadnici Policijske uprave u Smederevu u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track