VUK ODGRIZAO PRST DEČAKU (8): Bojović potvdio da je dete prošlo kroz ogradu!
Foto: Nebojša Mandić

Osmogodišnjak povređen u zoo-vrtu

VUK ODGRIZAO PRST DEČAKU (8): Bojović potvdio da je dete prošlo kroz ogradu!

Crna Hronika -
Opasna životinja ugrizla dečaka kad se uhvatio za zaštitnu ogradu, dok je majka sedela u bašti obližnjeg kafića

BEOGRAD - Sreća u nesreći.Osmogodišnjem M. R. u beogradskom zoo-vrtu vuk je odgrizao deo prsta leve ruke u četvrtak oko 13 sati, kad je prišao ogradi i uhvatio se za nju.Prema nezvaničnim informacijama, u vreme incidenta majka deteta sedela je u bašti obližnjeg kafića. Dečak je privatnim vozilom prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ na Novom Beogradu.- Šta se tačno dogodilo, videla je samo prodavačica sladoleda i ona je odmah reagovala - rekli su nam u zoo-vrtu.Napad belog vukaIz izvora bliskog istrazi saznajemo da je mališanu ugrizen srednji prst na levoj ruci, kao i da ga je napao beli vuk koji se nalazi u kavezu iza spomenika keruše Gabi.Direktor zoo-vrta Vuk Bojović za Kurir je rekao da je za incident saznao od svojih radnika i da, koliko on zna, srećom, nije reč o preteškoj povredi.Iskoristio nepažnju i prišao kavezima- Dečak je bio s majkom, koja je sedela u bašti. On je iskoristio njenu nepažnju i prišao kavezima. Uopšte mi nije jasno kako je prošao, jer oko kaveza postoji i živa ograda. U više navrata smo opominjali posetioce, a i iznad svakog kaveza stoji obaveštenje da se ne prilazi kavezima u kojima su smeštene opasne životinje - rekao je Bojović i dodao da mu je žao što se to dogodilo.

Vuk Bojović: Stalno opominjemo da se ne prilazi kavezima sa opasnim životinjama
Vuk Bojović: Stalno opominjemo da se ne prilazi kavezima sa opasnim životinjama

Amputirano više od pola srednjeg prstaU Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ sinoć su nam rekli da se dečak nalazi u stabilnom stanju i da je reč o teškoj povredi.- Dečak je dobro, ali će biti zadržan na bolničkom lečenju jer je reč o teškoj telesnoj povredi, amputaciji više od pola srednjeg prsta šake - kazali su nam u Institutu.

Nesreće u zoo-vrtu♦ 19. avgust 2007 - Tibetanski medvedi Miša i Maša rastrgli radnika Pošte Branka Jovanovića (22), koji je pao u njihov kavez. Mladić je od strahovitih povreda ubrzo preminuo, a medvedi su pojeli deo njegove desne noge.♦ 9. avgust 2009 - Dečak I. Š. (6) zadobio lakše povrede glave kad je pao sa zaštitnog zida u kanal na koji se popeo da vidi slona.♦ 8. april 2010 - Miroslav Petrović (65) teško je povređen kad ga je napala slonica Tvigi, pošto je prethodno pokušavao da spase unuka, koji je upao u ograđeni prostor sa slonovima. Dete je uspelo da izađe uz pomoć čuvara i nije povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja