Otkriveno posle 6 godina: Marko S. ubio vlasnika menjačnice Donako?!

Razjašnjeno krvavo ubistvo

Otkriveno posle 6 godina: Marko S. ubio vlasnika menjačnice Donako?!

Crna Hronika -
Marko S. (31) osumnjičen da je u junu 2007, posle neuspele pljačke, ispalio sedam metaka u Nebojšu Jovanovića (43)

NIŠ - Krio se iza buketa i perike!

Niška policija je posle šestogodišnje istrage rasvetlila ubistvo Nebojše Jovanovića (43), vlasnika menjačnice „Donako“, i za taj zločin osumnjičila Marka S. (31)! Jovanović je izrešetan 27. juna 2007, kad je krenuo na posao.- Na njega je pucala osoba za koju su očevici, među kojima i Jovanovićeva supruga, tvrdili da je bila maskirana perikom i da je lice krila iza buketa cveća. Ubica je pokušao od vlasnika menjačnice da otme torbu s novcem, a kad nije uspeo, ispalio je u njega sedam hitaca iz pištolja - rekao je izvor Kurira.

Policija je godinama sumnjala da je baš Marko S. ubica, između ostalog i zbog toga što stanuje u neposrednoj blizini Jovanovićeve tašte, kod koje je Nebojša svakodnevno boravio, pa je bio odlično upoznat s imovinskim prilikama čoveka kog je hteo da opljačka.

- Bili smo sigurni da je Marko ubica, ali nismo imali dovoljno dokaza. Marko S. zasad se brani ćutanjem - kaže naš sagovornik.

Savić se, inače, nalazi u pritvoru od 2011, kad je izručen iz Švajcarske na osnovu poternice i sad čeka ponovljeno suđenje za ubistvo Marka Pavlovića, koje se desilo 26. aprila 2008. Posle ubistva Pavlovića, Savić je pobegao iz Srbije i u odsustvu je osuđen na 31 godinu zatvora.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track