OČAJAN: Mevlid Jašarević štrajkuje glađu zbog supruge!
Foto: KURIR

Sarajevo

OČAJAN: Mevlid Jašarević štrajkuje glađu zbog supruge!

Crna Hronika -
Jašarević je kazao da su mu uskraćivanjem posete supruge kojoj je izrečena petogodišnja zabrana ulaska u BiH povređena ljudska prava

SARAJEVO - Mevlid Jašarević, srpski državljanin, koji je osuđen za terorizam u BiH, najavio je da će započeti štrajk glađu, jer njegova supruga ima petogodišnju zabranu ulaska u BiH, pa ga ne može redovno posećivati.

Jašarević je u pozivu koji je obavio sa telefonske govornice u krugu Pritvorske jedinice Suda BiH, kazao da su mu uskraćivanjem posete supruge povređena ljudska prava.

„Vidim da ovde u pritvoru i najokoreliji kriminalci imaju veća prava od mene. Zato ću početi štrajk glađu prvo tako što ću se iftariti i sehuriti samo vodom, pa do kada izdržim“, najavio je Jašarević, dodajući da ga sin u pratnji rodbine posećuje svaka četiri meseca.

Jašarević je istakao i da se njegova supruga Mirela Demirović obraćala sa molbom Ministarstvu pravde BiH da joj se odobri ulazak u BiH jednom mesečno na 48 sati, ali da nikada nije dobila odgovor.

Jašarević koga je Sud BiH u decembru prošle godine osudio na 18 godina zatvora jer je 28. oktobra 2011. godine iz kalašnjikova pucao na zgradu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu, kada je teško ranio policajca Mirsada Velića, nije hteo komentarisati odluku Apelacionog veća Suda BiH koje mu je 11. jula ove godine poništilo presudu i naložilo ponovni postupak u njegovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track