JEZIVO: Češki autobus zakucao se u šleper

Na smederevskim drumovima poginulo troje i povređeno šestoro ljudi

JEZIVO: Češki autobus zakucao se u šleper

Crna Hronika -
Dvoje čeških državljana u komi, a još troje povređeno kad je njihovo vozilo naletelo na kamion koji se uključivao na auto-put

SMEDEREVO - Vozač kamiona pobegao, pa se vratio!Za samo 24 sata na smederevskim putevima poginule su tri osobe, dok je šest ljudi, među kojima i pet državljana Češke, teško povređeno! Da stvar bude gora, dvoje povređenih Čeha je u komi, tako da bi broj nastradalih mogao biti i veći!Češki državljani su, kako saznajemo, povređeni u noći između nedelje i ponedeljka oko 1.45, kad je njihov autobus na auto-putu Beograd-Niš, kod skretanja za Požarevac, naleteo na kamion.Vraćali se iz Turske- Česi su se vraćali s letovanja u Turskoj. U autobusu je bilo 19 putnika, a do nesreće je došlo kad se njihovo vozilo zakucalo u šleper novopazarskih registracija koji je prevozio drva! Od siline udarca prednji deo autobusa je potpuno smrskan, dok je teretnjak probio zaštitnu ogradu i sleteo s kolovoza - kaže izvor Kurira iz istrage.Senad K. (44), vozač kamiona, priveden je zbog sumnje da je izazvao udes.- Pretpostavlja se da se kamion uključivao iz zaustavne trake i da je išao brzinom od oko 30 kilometara na sat. Istovremeno, kazaljka koja meri brzinu u autobusu bila je zaustavljena na 100 kilometara na čas. Posle sudara, Senad K. je pobegao s mesta incidenta i najverovatnije je telefonom obavestio brata o onome što se dogodilo, posle čega su njih dvojica zajedno došli na mesto nesreće - kazao je naš sagovornik.Drva na kolovozuIzvor Kurira kaže i da su na kolovozu posle sudara ostala rasuta drva koje je Senad K. prevozio, kao i delovi češkog autobusa!- Autobus je do te mere bio uništen da je volan praktično visio iz olupine - kaže izvor Kurira.Najteže povređeni češki državljani R. H. (48) i R. J. (54) kolima Hitne pomoći hitno su prevezeni u Urgentni centar u Beogradu, dok je troje povređenih putnika iz autobusa zadržano u Zdravstvenom centru „Sveti Luka“ u Smederevu. Preostalih četrnaestoro nepovređenih Čeha smešteno je u hotel u Smederevu, gde će ostati dok po njih ne stigne drugi autobus iz Češke.

Povređeni kritičnoZlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra, rekao je da je R. H. primljen u tu ustanovu s ozbiljnim povredama glave i grudnog koša.- Zadržan je na intenzivnoj nezi i njegovo stanje je izuzetno ozbiljno. Vozač autobusa zadržan je na ortopediji s povredama karlice i otvorenim prelomom potkolenice - rekao je Lončar.

Bugarka pokosila dve ženeDobrila D. (62) iz Bačkog Dobrog Polja kod Vrbasa i Ljubinka M. (65) iz Krnjeva poginule su juče oko 8.20 u teškoj saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš-Beograd, u ataru sela Krnjevo kod Velike Plane. Nesreća se dogodila kad je na njih, dok su stajale u zaustavnoj traci, naleteo „reno klio“, kojim je upravljala bugarska državljanka Raina H. (39).- Dobrila i Ljubinka su u zaustavnoj traci čekale autobus iz Sokobanje za Vrbas, iako je zabranjeno da pešaci stoje na auto-putu. Iznenada, naišao je „reno klio“ i počeo da se okreće na kolovozu! Tad je automobil zadnjim delom pokosio dve žene - kaže izvor Kurira iz istrage.Od siline udarca Dobrila i Ljubinka podlegle su povredama na licu mesta.- Bugarska državljanka saslušana je u policiji, a o daljem toku postupka odlučiće Tužilaštvo - kaže naš sagovornik. Prema nezvaničnim informacijama, na „kliju“ je pukla guma, zbog čega je počeo da se okreće na putu.(Z. N.)

Suvozač smrskan u „alfi“Nemanja N. (22) je poginuo, dok je Vladimir M. (22) povređen u teškoj saobraćajnoj nesreću u Smederevskoj Palanci. Nesreća se dogodila u noći između subote i nedelje oko 4.40 kad je „alfa romeo“, kojim je upravljao Vladimir M., najverovatnije zbog neprilagođene brzine, na raskrsnici izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo s puta i zakucao se u metalni stub ulične rasvete.- Mladići su išli ka Mihajlovcu. Iznenada su sleteli s kolovoza i desnom stranom udarili u stub rasvete. Od siline udarca obojica su ispala iz automobila, a na kola je odmah potom pao stub - kaže izvor Kurira.Nemanja N. je od zadobijenih povreda izdahnuo na licu mesta.- Vozač Vladimir M. je s teškim povredama opasnim po život kolima Hitne pomoći prevezen u beogradski Urgentni centar - kaže naš sagovornik.(Z. N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track