IZRUČENJE: Španci došli da vide ćeliju Luke Bojovića!

Poslednje pripreme za ekstradiciju

IZRUČENJE: Španci došli da vide ćeliju Luke Bojovića!

Crna Hronika -
Luka će verovatno biti prevezen avionom Vlade Srbije jer su tako bezbednosni rizici najmanji

BEOGRAD - Sve spremno za izručenje.Luka Bojović (40), vođa nekadašnjeg „zemunskog klana“, najverovatnije će u Srbiju biti prebačen avionom Vlade Srbije jer su procene stručnjaka da njegov transport komercijalnim letom ne bi bio dovoljno bezbedan, saznaje Kurir nezvanično!Saradnja sa Špancima- Bojovićeva ekstradicija iz Španije u Srbiju je pitanje dana i uveliko se sve priprema da sve prođe u najboljem redu. Detaljno se analiziraju sve mogućnosti i zasad je najizvesnije da će avion Vlade Srbije biti poslat po njega. Bezbednosni rizici su veliki, a direktan let Madrid-Beograd ne postoji, tako da je ova varijanta izručenja zasad najizvesnija - kaže izvor Kurira. Naš sagovornik navodi da plan transporta zajedno pripremaju španski i srpski pravosudni i policijski organi.- Malo je verovatno da će se Bojović naći među „običnim“ putnicima jer bi to bio prevelik rizik. Naročito zato što bi morao da menja najmanje dva leta - objašnjava Kurirov izvor i podseća da je na isti način iz Zagreba prebačen i Sretko Kalinić, kome se sudi kao pripadniku klana Luke Bojovića.Neće imati cimeraOsim transporta, za Bojovića se već uveliko sprema i ćelija. Delegacija iz Španije nedavno je boravila u Beogradu i u razgovoru s kolegama iz Srbije zaključeno je da je Centralni zatvor dovoljno bezbedan.- Procenjeno je da je najbolje da Bojović tu bude smešten, budući da se postupak vodi u sudnici u toj zgradi. Izvesno je i da neće imati cimera, a kao i ostali pritvorenici imaće pravo da donese svoj televizor i svakodnevno će izlaziti u šetnje - zaključio je naš sagovornik.

Niko neće znati tačan datum izručenja!Tačan datum ekstradicije Luke Bojovića u Srbiji biće čuvan u najvećoj tajnosti.- Nekoliko specijalaca srpske policije preuzeće u Madridu zloglasnog „zemunca“ od španskih kolega i sve vreme će biti uz njega. Trasu transporta od beogradskog aerodroma do pritvora znaće samo mali broj ljudi - objašnjava sagovornik Kurira.

Brat ubijen u sačekušiLuka Bojović uhapšen je 9. februara prošle godine u restoranu u Valensiji po poternici koju je za njim raspisala Srbija. Iako se protivio izručenju Srbiji, Španija je odlučila da bude tako kako bi protiv njega bio okončan sudski postupak za nekoliko likvidacija. U međuvremenu, 29. aprila ove godine u centru Beograda, najverovatnije u znak osvete prema vođi „zemunskog klana“, ubijen je Lukin rođeni brat Nikola..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track