NASTRADAO: Starijeg muškarca udario autobus u Omladinskih brigada
Foto: KURIR

Poginuo pešak

NASTRADAO: Starijeg muškarca udario autobus u Omladinskih brigada

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila oko 06.40 časova kada ga je udario autobus na liniji 68

BEOGRAD - Muškarac D.P. (79) poginuo je jutros na Novom Beogradu kada ga je udario gradski autobus na liniji 68, kažu u gradskoj službi Hitne pomoći. On je, napominju u GSP-u, pretrčavao ulicu van pešačkog prelaza.

Na žalost, pešak je preminuo, navodi se u saopštenju GSP "Beograd" i dodaje da se nesreća dogodila u delu Ulice Omladinskih brigada, gde se izvode radovi na kolovozu i gde je kompletna saobraćajna traka zatvorena od raskrsnice Bulevara Zorana Đinđića u pravcu ka Bloku 70.

Stoga se saobraćaj u oba smera odvija samo jednom trakom. Stajalište preko puta crkve je ukinuto. Pešak je stajao na razdelnom ostrvu i iz nepoznatih razloga iznenada krenuo u pretrčavanje, kaže se u saopštenju.

Policija je obavila uvidjaj, a vozilo je po redovnoj proceduri upućeno na vanredni tehnički pregled, ističe se u saopštenju i dodaje da JKP GSP "Beograd" izražava duboko žaljenje zbog ove tragične nezgode.

- I ovom prilikom molimo i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju u cilju sopstvene i opšte bezbednosti - dodaje se u saopštenju. Nesreća se dogodila oko sedam časova u ulici Omladinskih brigada kod crkve.

- Stariji muškarac je neoprezno pretrčavao ulicu, van pešačkog prelaza, i bukvalno podleteo pod autobus. Vozač autobusa nije priveden, jer u incidentu nije bilo njegove krivice - kažu u MUP-u. D.P. je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Stariji muškarac poginuo je rano jutros u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu kada ga je udario autobus, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Macura je dodala da se nesreća dogodila oko 06.40 časova u Ulici Omladinskih brigada kao i da je starijeg muškarca udario autobus na liniji 68. Lekari su mogli samo da konstatuju njegovu smrt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja