SUD: Ćopiću četiri godine robije za pranje Šarićevih para!

Banjaluka

SUD: Ćopiću četiri godine robije za pranje Šarićevih para!

Crna Hronika -
Zoran Ćopić je posle izricanja sudske presude od četiri godine zatvora, po nalogu suda pušten iz pritvora

BANJALUKA - Kontroverzni biznismen iz Novog Grada Zoran Ćopić (42) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest meseci zatvora zbog "pranja novca" narko bosa Darka Šarića.

Posebno odeljenje Okružnog suda u Banjaluci za najteže oblike organizovanog kriminala osudilo je i drugooptuženog Dragu Nižola (53) direktora firme "Aviorent" i to na dva meseca zatvora.

Ćopić je pušten iz pritvora, a umesto toga izrečene su mu mere zabrane.On je optužen, jer je s umišljajem ulagao prljav novac od prodaje droge u privredne tokove Republike Srpske, pišu "Nezavisne novine" i preciziraju da je od 2008. do polovine 2010. godine "oprao" veću količinu novca, stečenog od prodaje droge Šarića.

Njegovim "radom" najviše je pogođena Fabrika šećera u Bijeljini čiji radnici već duže vreme ne rade zbog blokade ovog preduzeća.

Kako se navodi u presudi, on je novac "prao" sa više osoba, među kojima su bili Drago Nižol i Ljubo Mrđen, direktori banjalučkih preduzeća "Agrokop" i "Aviorent", inače u vlasništvu Ćopića.

Mrđen je nakon priznanja krivice još ranije osuđen na šest meseci zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track