Najnovije vesti

Članovi SNS uhapšeni u Nišu
Foto: Rtv5

Privedeno četvoro

Članovi SNS uhapšeni u Nišu

Crna Hronika
04:02h
Privedeni su Miloš Milovančević, Lelica Kostić i još dve osobe zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj

NIŠ - Niška policija uhapsila je potpredsednika Gradskog odbora SNS i donedavnu predsednicu niške opštine Crveni krst.

Niška policija lišila je slobode četiri osobe zbog osnova sumnje da su učinili dela zloupotrebe službenog položaja. Slobode su juče lišeni Miloš M. (35) zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, Lelica K. (55), zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Slobode su lišene i Tanja M.(42) i Milena V.(55), zbog osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem.

Sumnja se, kako se precizira, da je osumnjičena Lelica kao predsednik Gradske opštine Crveni krst, u nameri da osumnjičenom Milošu pribavi protivpravnu imovinsku korist iskoristila svoj službeni položaj i, 2. jula 2010. godine, zaključila Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa Agencijom "NLPRO" čiji je vlasnik osumnjičena Milena.

Na osnovu toga, dodaje se, Agencija je trebala da izradi Plan strategije razvoja Gradske opštine Crveni krst i to bez sprovođenja postupka javne nabavke. Navedeni Plan koji je Miloš predstavio kao vlasništvo Agencije "NLPRO" su uradili radnici opštine Crveni krst, a Agenciji je uplaćena nadoknada u iznosu od 1.740.000 dinara, bez ispostavljenih računa o vrednosti izvršenih usluga.

Uplaćeni novac je, ističe se, protivpravno prisvojio osumnjičeni Miloš kod koga se nalazio pečat Agencije i koji je imao deponovan potpis u Agenciji.Osumnjičena Lelica je takođe, kako se navodi, 14. oktobra 2010. godine, zaključila ugovor o realizaciji projekta "Usamljenost šta to beše" sa Agencijom "Integrisani servis" čiji je vlasnik osumnjičena Tanja. Na ime ugovorenih obaveza, angažovanja doktora, sociologa i psihologa, koje nisu izvršene, Lelica je uplatila 1.758.000 dinara na račun Agnecije. "Navedni novac je takođe prisvojio osumnjičeni Miloš na osnovu pečata i deponovanog potpisa u Agenciji", dodaje se.

Osumnjičena Lelica je tako, kako se objašnjava, nanela štetu Gradskoj opštini Crveni krst u iznosu od 3.489.000 dinara i uz pomoć osumnjičenih Tanje i Milene omogućila osumnjičenom Milošu da stekne protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu.Svi osumnjičeni će nakon isteka mere zadržavanja uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja, zaključuje se u saopštenju.

SNS: U borbi protiv korupcije nema zaštićenih

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Nišu ocenio je danas, povodom hapšenja potpredsednika tog odbora Miloša Milovančevića, da u borbi protiv kriminala i korupcije neće biti zaštićenih. U saopštenju koje je potpisao niški gradonačelnik Zoran Perišić, koji je i predsednik gradskog odbora SNS, navodi se da se naprednjaci u Nišu u potpunosti zauzimaju za borbu protiv korupcije i kriminala u svim segmentima društva. "Današnja akcija državnih organa u potpunosti potvrđuje činjenicu koju je predsednik SNS Aleksandar Vučić ponavljao prethodnih meseci, a to je da je borba protiv kriminala i korupcije neselektivna i da u njoj neće biti zaštićenih", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS. Perišić je naveo da GO SNS daje podršku svim državnim organima i traži da taj postupak sprovedu u skladu sa zakonom, ne uzimajući u obzir da li je stranka kojoj pripada Milovančević na vlasti ili ne.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...