Uhapšen rođeni brat Zvonka Veselinovića!

Sirene u Kosovskoj Mitrovici

Uhapšen rođeni brat Zvonka Veselinovića!

Crna Hronika -
Žarka Veselinovića inače, rođenog brata Zvonka Veselinovića, uhapsila je Euleks policija i specijalne jedinice kosovske policije

KOSOVSKA MITROVICA - U severnoj Mitrovici u ponedeljak oko 15.20 oglasile su se sirene za uzbunu, posle hapšenja Žarka Veselinovića.

Žarka Veselinovića inače, rođenog brata Zvonka Veselinovića, uhapsila je Euleks policija i specijalne jedinice kosovske policije.

Žarko Veselinović je uhapšen u mestu Rudare, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić. Pola sata nakon njegovog hapšenja oglasile su se sirene za vazdušnu opasnost u Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici nakon čega su građani krenuli ka Rudaru.

Zvonka Veselinovića međunarodne misije na Kosovu smatraju jednim od glavnih organizatora barikada na severu Kosova.

Magistralni put Priština - Raška u ovom mestu je blokiran sa terenim kamionima. U Rudaru, kod Zvečana okuplja se veći broj građana, a tu su i pojedini predstavnici lokalnih samouprava.

- Dve osobe koje su danas uhapšene u blizini Zvečana su pod istragom u vezi sa pokušajem ubistva 2012. u severnom delu Kosovske Mitrovice, izjavila je portparol Euleksa Irina Gudeljević.

Ona je rekla da su to hapšenje, "u zajedničkoj operaciji izveli Euleksova operativna grupa za Mitrovicu i Regionalna istražna jedinica Kosovske policije".

Žarko Veselinović hapšen je u decembru 2011. godine na Kopaoniku zajedno sa bratom Zvonkom Veselinovićem, a protiv obojice su nakon nekoliko dana pokrenuti postupci pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog koruptivnih krivičnih dela.

Protiv Žarka je pred beogradskim sudom u toku krivični postupak zbog sumnje da je dao mito sudiji Srećku Topaloviću iz Raške, koji je takođe procesuiran pod sumnjom da je nezakonito prodavao robe iz sudskih depoa.

Zvonku Veselinoviću i njegovim saradnicima je u junu počelo suđenje pred Specijalnim sudom zbog optužbi da su protivpravno prisvojili 32 kamiona u vlasništvu lizing kompanije „Hipo-Alpe Adrija lizing".

On je, međutim, na početku suđenja negirao optužbe tvrdeći da je uhapšen iz političkih razloga, odnosno jer se u septembru 2011. usprotivio odluci Borka Stefanovića da barikade moraju da budu uklonjene sa administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje.

Žarko i Zvonko Veselinović se u tim procesima brane sa slobode, nakon što su izvesno vreme proveli u pritvoru.Žarko veselinović je danas uhapšen u Kosovskoj Mitrovici zajedno sa još jednim osumnjičenim u vezi sa istragom ubistva 2012. u severnom delu tog grada.Hapšenje su u zajedničkoj operaciji izveli Euleksova operativna grupa za Mitrovicu i Regionalna istražna jedinica Kosovske policije, a istragu vodi Eulekosov tužilac u mešovitom timu sa Kancelarijom osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track