UŽAS: Sekirom smrskala glavu sinu jedincu!

KRVAVA NEDELJA U VOJVODINI: U Subotici i kod Kule dve osobe ubijene

UŽAS: Sekirom smrskala glavu sinu jedincu!

Crna Hronika -
Danica Tot Kiralj (67) iz Subotice ubila sina Sergeja Tota Kiralja (42), a zatim pozvala policajce i rekla im: „Ubila sam rođenog sina“

SUBOTICA - Tragedija!Danica Tot Kiralj (67) iz Subotice uhapšena je zbog sumnje da je ubila sina Sergeja Tota Kiralja (42) s nekoliko udaraca sekirom po glavi. Ubistvo se dogodilo u nedelju oko 12 sati u Ulici Brace Milašina 109, u kući u kojoj su živeli majka i sin.- Sergej je godinama maltretirao majku, a kad je, kao i obično, u nedelju došao kući pijan, Danica se posvađala s njim. Posle te svađe Sergej je legao i zaspao, a Danica je uzela sekiru i nekoliko puta ga udarila po glavi i gotovo je smrskala! Videvši šta je uradila, pozvala je policiju i hitnu pomoć, a zatim je obavestila ćerku, koja je udata i ne živi s njima. Otvorila je kapiju, mirno sačekala policiju i rekla im: „Ubila sam rođenog sina“ - kaže izvor Kurira.Stalno bio pijanKako saznajemo, Sergej je godinama konstantno ispijao velike količine alkohola! Jedno vreme je bio i na lečenju na psihijatriji, ali izgleda da nije odustao od pijanstva.- Danici je muž, koji je bio ugledni direktor u Subotici, umro pre pet godina. Ona je isto tako celog života radila, a sad je u penziji. Medutim, Sergej im je stalno pravio probleme. Ženio se dva puta i obe žene su ga ostavile zbog pijanstva - dodaje naš izvor.Daničini problemi sa sinom postali su gotovo nepodnošljivi nakon smrti njenog muža. Sergej je radio u „Železnicama Srbije“ kao kontrolor kočnica na vozovima, ali je pre mesec dana dobio otkaz, pošto više nisu hteli da mu tolerišu svakodnevno pijanstvo.Više puta sekao vene- Sergej je nekoliko puta pokušao sebi da iseče vene, a Dara je sve to trpela... Nije htela da ga prijavljuje policiji, a ni nama komšijama nije želela mnogo da priča o paklu kroz koji prolazi, iako smo svi znali kakav joj je sin. Bolje jadna da je pričala nego što je ovo uradila - kazao je komšija D. F.Nakon policijskog zadržavanja, Danica Tot Kiralj će uz odgovarajuću krivičnu prijavu biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Subotici.

Dom ostao pust... Kuća u kojoj je Danica usmrtila sina Sergeja
Dom ostao pust... Kuća u kojoj je Danica usmrtila sina Sergeja

Psihijatar Jovan Marić
Psihijatar Jovan Marić

Vrućine podstiču agresivnostPsihijatar Jovan Marić kaže da visoke temperature izazivaju ekstremnu razdražljivost koja podstiče agresivno ponašanje, pa se mogu očekivati nasilje, ubistva, dramatične situacije...- Visoke temperature naročito ne pogoduju psihijatrijskim pacijentima. Savetujemo da ne izlaze na vrućinu, na sunce i da piju više tečnosti - kaže Marić za Kurir.Psihijatar je napomenuo da je, čim je na vremenskoj prognozi čuo za toplotni talas, upozorio da možemo očekivati porast nasilja.- Stišajte malo verbalne duele, budite tolerantniji, neophodno je da razumete potrebe drugih... Mi smo narod uzavrele krvi, pa kad se to sastavi s emocionalnim problemima, siromaštvom, a napolju su visoke temperature, lako može doći do dramatičnih situacija - rekao je Jovan Marić i podsetio da se sličan talas nasilja dogodio i pre mesec dana kad su u Srbiji takođe bile tropske temperature.

Mora da joj je pao mrak na očiKomšinica M. P. kaže da joj se Danica proletos požalila da više ne zna šta da radi sa Sergejom.- Savetovala sam joj da ga prijavi policiji, ali je rekla da to ne može da uradi. Da li je dobijala od njega batine, to nam nikad nije rekla, iako smo je često pitali. Ipak, kako god bilo, svi smo se iznenadili zbog ovoga što je uradila. Niko to nije očekivao od nje. Mora da joj je pao mrak na oči. Ona najbolje zna šta ju je nateralo da digne ruku na dete koje je rodila - kaže komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track