DOLIJALI: Ukradene golfove i dačije rastavljali i prodavali!

Čačak

DOLIJALI: Ukradene golfove i dačije rastavljali i prodavali!

Crna Hronika -
Osumnjičeni su, prema prethodnom dogovoru noću krali golfove i dačije, koje su vozili do garaže gde su razmontiravali ukradena vozila i pordavali ih kao rezervne delove

ČAČAK - U organizovanoj akciji čačanske kriminalističke policije, u Čačku su uhapšena četiri muškarca osumnjičena da su na području Čačka, Kragujevca i Lučana otuđili devet vozila.

Mera zadržavanja određena je Predragu Kovačeviću (51), Vojkanu Petroviću (26), Draganu Markoviću (26) i Darku Đukiću (27), svi iz Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela teška krada i neovlašćeno korišćenje tudeg vozila.

Njihova meta bila su vozila marke "golf" i "dačia logan".

Osumnjičeni su, prema prethodnom dogovoru, u toku noći krali najpre "golfove" , a potom i "dačia logane". Do radionice osumnjičenog Kovačevića dolazili su tako što su ukradenim golfom šlepovali ukradeno vozilo "dačia logan".Osumnjičeni Kovačević je ova vozila plaćao po 600 evra, a potom ih demontirao i prodavao u delovima.

Prilikom pretresa policija je u njegovoj radionici pronašla dva putnička vozila "dačia" od kojih je jedno bilo delimično demontirano, kao i delove isečene školjke od trećeg vozila.

Policija je pronašla i pet „golfova“ koja su osumnjičeni ostavljali na različitim lokacijama nakon izvrčenja krivičnog dela.

Sva pronađena vozila vraćena su vlasnicima. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Čačku.

Kriminalistička policija nastavlja rad na utvrdivanju svih okolnosti izvršenja ovih krivičnih dela i identifikaciji drugih izvršilaca, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track