ISPOVEST: Želim da zaboravim kako sam pao na kolac
Foto: Dragan Kadić

EKSKLUZIVNO YA KURIR: Beograđanin povređen u Budvi

ISPOVEST: Želim da zaboravim kako sam pao na kolac

Crna Hronika -
Najgore je prošlo i svaki dan mi je bolje, ispričao za naš list Mihajlo R. (18), koji je povređen 27. jula kad je pao s terase na prvom spratu

KOTOR - Drugari uz Mihajla! - Bilo je strašno kad sam pao na to drvo... Mnogo je bolelo! Uopšte ne želim da se sećam tog dana. Sad je važno da mi je bolje i da se polako oporavljam.Ovo je, ekskluzivno za Kurir, rekao Mihajlo R. (18) iz Beograda, koji je 27. jula teško povređen u Budvi. Mihajlo je nastradao kad je, pokušavajući da se preko drveta popne na terasu iznajmljenog stana, pao i nabio se na granu! On je iz Budve hitno prevezen u kotorsku bolnicu, gde je podvrgnut dvočasovnoj operaciji.Snaga mi se vraća- Sad sam dobro. Nadam se da ću, zahvaljujući lekarima i mojim prijateljima, koji me obilaze svaki dan, uspeti brzo da se oporavim. Najgore je prošlo i osećam kako mi se snaga vraća. Ne želim ni da se setim dana kad sam se povredio - rekao je s osmehom Mihajlo, koji se, inače, crnogorskoj policiji lažno predstavio kao Dušan Dojčinović. Dr Vojislav Vučetić, dežurni hirurg koji je u Opštoj bolnici u Kotoru operisao Mihajla, rekao je za naš list da je mladić povredio završni deo debelog creva.- On je povredio bešiku na dva mesta i ima ulaznu i izlaznu ranu. Operacija je trajala oko dva sata i nije bila mnogo komplikovana. Dugo mi je trebalo da utvrdim kuda je grana ušla u telo, a gde izašla - rekao je hirurg.Oporavak deset danaLekar je dodao i da se pacijent sad dobro oseća.- Period oporavka trajaće između sedam i deset dana, tačnije sve dok rane na bešici i debelom crevu ne zarastu, a do tada mu je debelo crevo privremeno izvađeno na stomak - pojasnio je Vučetić.Podsetimo, nesreća se dogodila prošle subote kad se Mihajlo s drugovima, s kojima je iznajmio stan u Budvi, vraćao iz noćnog provoda. Mihajlo je ostao da razgovara s prijateljem, dok su se drugovi vratili u stan, zaključali vrata i toliko čvrsto zaspali da nisu čuli Mihajla kako lupa na vrata stana. Zbog toga je mladi Beograđanin pokušao da se preko drveta u dvorištu prebaci na terasu stana na prvom spratu, ali je izgubio ravnotežu i pao pravo na granu koja ga je probila kao kolac. Mihajlova majka umrla je pre tri meseca, a otac povređenog dečaka iz novina je saznao da mu je sin povređen.- Otac mu živi u Holandiji i u Kuriru je pročitao da mu je sin zadobio povrede opasne po život. Raspitao se u bolnici i kad su mu potvrdili da se radi o njegovom sinu, Mihajlov otac je odlučio da doputuje u Crnu Goru - rekao je naš izvor.

Podrška... Prijatelji svakog dana dolaze u posetu
Podrška... Prijatelji svakog dana dolaze u posetu

Deluje bezopasno... Grana na koju je pao Mihajlo
Deluje bezopasno... Grana na koju je pao Mihajlo

Operisao mladića... Dr Vučetić
Operisao mladića... Dr Vučetić

Pomagale sve komšijeNakon pada, Mihajlo je dvadeset minuta zapomagao i dozivao u pomoć, a njegove vapaje prvi je čuo suprug komšinice Senade. - Toliko je jaukao da mislim da ga je čulo celo naselje. Sve komšije su odmah dotrčale u dvorište, naišao je tu i neki turista iz Belgije koji je podigao dečka i hteo na rukama da ga nosi do Hitne pomoći... Komšija Vule odmah je upalio svoj automobil da preveze dečaka do bolnice. Ceo komšiluk je pokazao solidarnost - ispričala je Senada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track