Nesreće na ringišpilima koje su šokirale Srbiju!

Deca najčešće žrtva

Nesreće na ringišpilima koje su šokirale Srbiju!

Crna Hronika -
Povređivanje četvero dece u padu ringišpila u mesti Selakovac je jedna u nizu nesreća koje su se događale na ovim spravama za zabavu dece

BEOGRAD - U mestu Salakovac u opštini Malo Crniće polomila se konstrukcija ringišpila dok se vozilo desetoro dece, što je jedna od nesreća koje su se događale u zabavnim parkovima.

Četvoro dece je lakše povređena dok je lokalna policija utvrdila da vlasnik ringišpila, kome je određeno policijsko zadržavanje nije imao dozvolu za rad. Konstrukcija ringišpila je, sinoć oko 23 sata, pukla i urušila se na visini od oko četiri metra, saopštila je policija.

Na izletištu Borići u Sokobanji, 31. marta ove godine devetoro učenika je povređeno, od kojih jedno teže, kada se polomio stub ringišpila .Povrđena deca su zbrinuta u Klinickom centru u Nišu, a uhapšeni su vlasnica ringišpila i jedan radnik.

Na sajmu 7. jula 2009. na Ivanjdan u Baroševcu, u Kolubarskom okrugu, počeo je da pada deo konstrukcije ringišpila, ali je reagovao jedan od posetilaca koji ga je rukama pridržao da ne padne. Deca su brzo izvučena iz ljuljaški i sve je prošlo bez posledica, za razliku od Niša, gde je polovinom avgusta 2006. godine dete posle pada sa ringišpila polomilo ruku.

U mestu Hanifići, opština Kotor Varoš, 18. jula 2009. godine u padu ringišpila lakšse je povređeno devetoro od petnaestoro dece, koliko ih je bilo na ringišpilu u vreme nesreće.

Na ringišpilu u Kosovu Polju, 23. maja 1997. godine, tri osobe su poginule, a dve povređene od strujnog udara. Nastradali su pokušavali da lutku okačenu na metalnu šipkupribliže deci koja su se vozila u koprpama ringišpila. Šipka je dodirnula vod dalekovoda pod naponom od 10.000 kilovolti, pa su sva trojica na mestu ostala mrtva, saopšteno je tada iz Okružnog suda u Prištini.

Da prilikom zabave, ali i održavanja ringišpila treba biti veoma oprezan pokazuje i slučaj iz švedskog grada Geteborg gde se polovinom jula 2008. godine srušio ringišpil, a više od 30 osoba povređeno.

Veliki ringišpil "Duga" (Rejnbou) srušio se u zabavnom parku "Liseberg", najmanje 36 osoba je povređeno, a svetskie agencije su tada prenele izjave neke od očevidaca da se jedan deo sprave jednostavno srušio.

Ringišpil "Duga" je izmišljen 1983, sastoji seod velikog metalnog kraka koji se okreće i na čijem krajuse nalazi gondola u koju može da se smesti 40 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track